E. Šiškauskienė: uždaryti verslai neturi iš ko prisidėti prie darbuotojų atlyginimų

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad įmonės, kurios dėl karantino buvo priverstos užsidaryti, neturi iš ko prisidėti prie darbuotojų atlyginimų mokėjimo.

„Mes siūlome, kad verslams, kurie buvo priverstinai uždaryti, būtų atlyginimas kompensuojamas 70 proc. nuo vidutinio atlyginimo, skaičiuojant už tris arba šešis praėjusius mėnesius ir kad nebūtų verslo prisidėjimo. Verslas, kuris yra uždarytas, neturi iš ko prisidėti“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje antradienį sakė E. Šiškauskienė.

Pasak jos, paskutinis Vyriausybės siūlymas dėl subsidijų darbo vietas išlaikančioms įmonėms tinkamas tik veikiančiam verslui. Pasak jos, stebina ir siejimas su minimaliu atlyginimu.

„Išeina, kad įmonės, kurios mokėjo didelius mokesčius ir gerus atlyginimus, bankrutuos pirmos. Siūlome „rištis“ prie vidutinio darbo užmokesčio, tada būtų socialinis teisingumas – tie, kurie mokėjo, tie ir išliktų, tie, kurie mokėjo labai mažus atlyginimus arba vokeliuose, jų neliktų, arba jų darbuotojai gautų labai mažus atlyginimus“, – sakė ji.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė siūlymui Užimtumo įstatyme nustatyti didesnį subsidijos darbo užmokesčiui dydį – 70 proc. vietoj šiuo metu nustatytų 60 proc., kuris negalės būti didesnis negu 1,5 minimalus mėnesio atlyginimas (šiuo metu nustatyta – 1 MMA). Darbdavys įsipareigotų išlaikyti darbo vietą bent 6 mėnesius.

Taip pat siūloma nustatyti 90 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio siekiančią subsidiją, bet ne daugiau nei 607 eurai arba vienas MMA. Darbdaviai privalėtų išlaikyti darbo vietą bent 3 mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ane

Ane portretas
Sumeskite ant naujo merso

ALGIRDAS

ALGIRDAS portretas
30 METU SLEPETE IR SLIAPETE MOKESČIUS. NETURITE PINIGŲ. PASISKOLINKIT IŠ GLAVECKO, SADECKO IR. T. T
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių