Dalis pirkėjų kalėdinių dovanų pradeda ieškoti jau vasarą

  • Teksto dydis:

Nors įprastai kalėdinių dovanų pirkimo karštinė prasideda lapkritį, prekybininkai teigia, kad dalis žmonių žiemos šventėmis pradeda rūpintis dar vasarą. Pirkėjų taikinyje – patalynė, papuošalai, suvenyrai.

Nepaisant to, kad idėja kalėdinių dovanų ieškoti vasarą daugeliui mūsų skamba beprotiškai, prekiautojams tokie klientai – seniai nebe naujiena. Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ dirbantys prekybininkai sako, kad šie pirkėjai laimi iš tiesų daug. Visų pirma – išvengia streso, kurį kalėdinės prekybos metu kelia žmonių spūstis prekybos vietose, pasiruošimo šventėms ir kiti metų pabaigos darbai.

Dauguma ankstyvųjų pirkėjų kalėdinių dovanų paieškai paskiria dieną ar dvi atostogų, todėl gali jas rinktis ramiai bei apgalvotai. Ir dar šiek tiek sutaupyti, nes vasarą kainos paprastai yra truputį mažesnės nei artėjant švenčių maratonui. O jei ko neranda, pirkimą visada galima atidėti vėlesniam laikui.

Vienas iš populiariausių kalėdinių pirkinių – patalynė. Prekybininkai akcentuoja, kad ši dovana jau keletą metų pasirinkimų „reitingų“ viršūnėje. Ji perkama natūralių audinių, ryškių spalvų, tinkama visiems metų laikams.

„Patalynę kalėdinėms dovanoms perkantys pirkėjai renkasi ryškius audinius – raudonos, žalios spalvos. Taip pat perka žiemos stilistika papuoštų staltiesių, kalėdinių servetėlių šventiniam stalui dekoruoti“, – sako prekybos miestelyje „Urmas“ jau ne vienerius metus dirbančios bendrovės „Reveka“ vadovė Daiva Juškienė.

Pasak jos, iš anksto žmonės stengiasi pirkti praktiškus, bet kokybiškus, puošnius daiktus. Tokius, kurių vertė išliktų ilgai ir kurie, jei kas pasikeistų, būtų tinkami įvairioms progoms dovanoti arba naudoti sau.

Prekybos miestelyje įsikūrusios parduotuvės „Tavo idėja“ vadovė Violeta Alijošienė pastebi, kad verslo dovanų pirkėjai vis dažniau jas linkę kuo labiau suasmeninti – papuošia tam tikrais inicialais arba derina prie savo rankomis padarytos dovanos.

„Kita tendencija – stengiamasi, kad kiekvienas padovanotas daiktas būtų išties naudingas. Net ir suvenyrai dabar yra populiarūs tokie, kurie turi kokią nors naudingą funkciją, pavyzdžiui, statulėlė–treniruoklis, skirtas rankų raumenims mankštinti“, - pasakojo V. Alijošienė.

Papuošalais prekiaujančios įmonės „Grovela“ atstovė Rasina Tomaškova pastebėjo, kad iš anksto dovanas perkantys žmonės dažniausiai jau yra viską suplanavę ir žino ko nori, todėl ir pirkimo procesas žymiai sklandesnis.

Rinkdamiesi papuošalus, kaip dovaną Kalėdoms, pirkėjai labiausiai vertina išskirtinai atrodančius bižuterijos gaminius. Populiarūs koljė su natūraliais akmenimis, medinės apyrankės, auskarai su inkrustacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių