D. Kreivys: kitąmet elektros kaina verslui galėtų mažėti iki 35 centų

Kitų metų pirmąjį pusmetį Lietuvos verslui elektra be Vyriausybės subsidijų galėtų kainuoti apie 35 centus už kilovatvalandę, ketvirtadienį Vilniuje JAV prekybos rūmų organizuotame forume investuotojams sakė energetikos ministras Dainius Kreivys.

Tokią kainą ministras prognozavo remdamasis JAV banko „Goldman Sachs“ dujų kainų prognozėmis.

„Kitų metų pirmąjį pusmetį elektros rinkos kaina galėtų būti apie 35 centus už kilovatvalandę“, – BNS savo pasisakymą verslininkams pakomentavo ministras.

„Nesiveldamas į labai tikslius skaičius, galiu tik pasakyti, kad tokių elektros kainų, kokias mes turėjome rugpjūčio mėnesį, mano manymu, daugiau nebebus“, – pridūrė D. Kreivys.  

Ministras atsisakė patikslinti, kokių konkrečiai dar priemonių imsis Vyriausybė mažindama elektros kainą verslui, tačiau nurodė, kad tai gali būti įvairios subsidijos, lengvatinės paskolos, mokesčių atidėjimas.

„Rytoj bus paskelbtas Vyriausybės planas, kaip bus su tomis kompensacijomis. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet Vyriausybė tikrai be įvairių subsidijų ruošia didžiulį lengvatinių paskolų paketą verslui, kad verslas irgi taptų gaminančiais elektros vartotojais“, – sakė D. Kreivys. 

„Čia labai aiškus signalas vidutiniu laikotarpiu, kaip galima užtikrinti verslo konkurencingumą“, – pridūrė ministras.

Tokių elektros kainų, kokias mes turėjome rugpjūčio mėnesį, mano manymu, daugiau nebebus.

Jo teigimu, jau 2024-2025 metais Lietuvoje iš atsinaujinančių išteklių bus pagaminama daugiau nei 50 proc. šaliai reikalingos energijos ir tai darys didžiulę įtaką kainoms.

„Kainos po dvejų-trejų metų sumažės dramatiškai“, – sakė D. Kreivys.

„Šis ruduo bus labai sunkus, artėjanti „geopolitinė žiema“ dėl prieš mus, Europą vykdomo energetinio karo taip pat labai sunki, bet mes turime atsilaikyti ir laimėti šį karą“, – pridūrė ministras.

Verslas anksčiau rugsėjį buvo užsiminęs, kad tam, kad įmonės neprarastų konkurencingumo optimali elektros kaina turėtų būti apie 25 centus (be PVM) už elektros kilovatvalandę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tave Kreivy pasodinus y kalejima ir konfiskavus prisivogtus

tave Kreivy pasodinus y kalejima ir konfiskavus  prisivogtus portretas
ir aferom ysigytus milijonus manau elektros kaina uz kilovatvalande nevirsytu 15 centu uz kilovatvalande vietoj tu tavo zadamu 35 centu

Deivydas

Deivydas portretas
Labai įdomus valdžios sprendimas kompensuoti elektros kainas už milijardą eurų.Juk tai iš mūsų valstybės surinktų mokesčių mokėtojų.Pasėkmės kompensavimo papildomų mokesčių įvedimas arba mokesčių pakėlimas susigražinimas į valstybės biudžiatą.Labai trumparegiškas sprendimas.Gal už tą milijardą pristatykite saulės ir vėjo jagainių,tada ir elektra pigiasnė bus ir ilgalaikis kainos kitimas o ne vienkartinis.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Moki vogi kitais metais,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių