Alytuje išaiškinta neleistina mėsos perdirbimo veikla

  • Teksto dydis:

Alytuje išaiškinta nelegaliai vykdyta mėsos gaminių gamybos veikla. Į rinką neleista tiekti ir utilizacijai bus nukreipta 189 kg nesaugios mėsos ir jos gaminių. Šių priemonių ėmėsi neplaninį patikrinimą atlikę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamento inspektoriai, bendradarbiaudami su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus policijos pareigūnais.

Patikrinus bendrovei „Skaistės mėsa“ priklausančias sandėliavimo patalpas, nustatyta, kad jose vyksta mėsos gaminių gamyba. Patikrinimo metu rasta įvairių mėsos gaminių, kurių gamybos technologinis procesas nebuvo baigtas (t. y. 47 kg suktinių, 18,47 kg dešrelių ir kt.). Aptikti ir dideli kiekiai prieskonių, gaminiams ženklinti skirtų etikečių. Neteisėta mėsos gaminių gamybos veikla buvo vykdoma antisanitarinėmis sąlygomis, nesilaikant higienos ir sanitarijos reikalavimų. Patalpose trūko švaros ir tvarkos, mėtėsi pašalinių daiktų, neaiškios kilmės skysčių, sienų ir durų paviršiai buvo nešvarūs ir paveikti korozijos, šaldiklio ir sienų paviršiai dengėsi pelėsiu, šaldytuve, kuriame buvo laikomi mėsos gaminiai, rasta negyvų graužikų. Šalutiniai gyvūniniai produktai buvo tvarkomi netinkamai, neįrengta atskira vieta jiems laikyti. Pakavimo medžiagos laikytos netinkamai, jų neapsaugant nuo taršos. Nekontroliuota gamybos patalpų temperatūra. Darbuotojams nebuvo sudaryta galimybių nusiplauti rankų, išplauti naudojamos taros.

Pareigūnams atliekant patikrinimą, minėtos įmonės atsakingas asmuo ne tik nebendradarbiavo, atsisakė pateikti privalomus savikontrolės žurnalus, atsekamumo dokumentus, patalpų planą ir kitą būtiną informaciją, bet ir kliudė pateikti į kitas patalpas, kuriose buvo įrengta viryklė, rūkykla, aptikta ir jau išrūkytų gaminių.

VMVT Marijampolės departamento inspektoriams nustačius daug šiurkščių pažeidimų, bendrovės „Skaistės mėsa“ atžvilgiu priimtas griežtas sprendimas – rastos žaliavos ir gaminiai užplombuoti, kad neaiškios kilmės produktai nepasiektų vartotojų. Jie turės būti sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje. Įmonei uždrausta vykdyti neteisėtą veiklą, ji bus įtraukta į Nepatikimų maisto tvarkymo subjektų sąrašą.

Šiuo metu tyrimas tęsiamas, bus sprendžiama dėl administracinio poveikio priemonių taikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių