Duris atveria M.K.Čiurlionio menų mokyklos šokio teatras

Lapkričio 18 dieną Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje Vilniuje įvyks iškilmingas naujo baleto skyriaus priestato - mokomojo šokio teatro atidarymas.

Priestatas, kuriame įsikūrė mokomasis šokio teatras, - Europos Sąjungos struktūrinių fondų remiamas projektas. Jo bendra vertė siekia 16 mln. litų.

Teatre įrengta šiuolaikiška scena, 400 vietų žiūrovų salė, pasirūpinta garso, vaizdo ir apšvietimo aparatūra.

„Naujasis pastatas - didelis džiaugsmas ir mokiniams, ir mokytojams. Dabar galėsime savo mokykloje rodyti mūsų mokinių spektaklius. Mokomajame šokio teatre mokysis ir kurs būsimieji baleto artistai, tačiau jis nebus skirtas tik mūsų mokyklos reikmėms. Tai nauja erdvė menininkams: čia galės savo sumanymus įgyvendinti šokėjai, muzikai, dailininkai, aktoriai, režisieriai, choreografai. Viliamės, kad šokio teatras taps dar vienu kultūros židiniu sostinėje. Turbūt tai vienintelis teatras, pastatytas Lietuvos nepriklausomybės laikais", - džiaugėsi mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas.

Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla - unikali mokymo įstaiga, rengianti baleto artistus. Baigusieji jos baleto skyrių ir išlaikiusieji egzaminus gauna ne tik vidurinio išsilavinimo atestatus, bet ir įgyja baleto artisto profesinę kvalifikaciją. Šiuo metu baleto skyriuje mokosi 127 mokiniai iš visos Lietuvos, juos šokio meno moko 45 pedagogai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių