Testas leis nustatyti, kuriems COVID-19 pacientams gresia pavojingos komplikacijos

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) suteikė skubų leidimą Šveicarijos farmacijos milžinei „Roche“ naudoti testą, leisiantį nustatyti, kuriems koronaviruso infekcija (COVID-19) užsikrėtusiems pacientams gali pasireikšti pavojinga imuninė reakcija į ligą.

Kai kuriems COVID-19 pacientams pasireiškia labai sunki uždegiminė reakcija į šią ligą, kai organizmas bando kovoti su infekcija, tačiau tuo pačiu pažeidžia ir sveikus audinius ar net organus, pavyzdžiui, inkstus.

Pacientams, kuriems pasireiškia šios komplikacijos, dažnai prireikia mechaninės plaučių ventiliacijos, o tai užima itin daug išteklių ligoninėse, kurios koronaviruso židiniuose ir taip yra perpildytos.

„Roche“ teigimu, šis testas padės gydytojams iš anksto nustatyti, kuriems pacientams, tikėtina, gali pasireikšti COVID-19 komplikacijos, dar iki joms pasireiškiant.

„JAV Maisto ir vaistų administracija suteikė Skubaus naudojimo autorizaciją „Elecsys IL-6“ testui“, – sakoma „Roche“ pranešime.

„Šis testas matuoja biožymens interleukino 6 (IL-6) lygį, jis gali būti naudojama nustatant COVID-19 jau sergančius pacientus, kuriems yra kilusi didžiausia intubacijos ir mechaninės plaučių ventiliacijos rizika“, – teigia „Roche“.

„Šis testas gali padėti gydytojams, naudojant kartu su kitais tyrimo būdais, kuo anksčiau nuspręsti, ar COVID-19 liga sergančiam pacientui reikės mechaninės ventiliacijos“, – tikina bendrovė.

Miuncheno universitetinės ligoninės intensyvios terapijos skyriaus gydytojas Tobiasas Heroldas tvirtino, kad testai gali būti atliekami jau dabar plačiai naudojamais „Roche“ įrenginiais, o jų „rezultatai yra gaunami per maždaug 18 minučių. Sistema atlieka iki 300 testų per valandą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių