Tauragėje koronavirusas diagnozuotas greitosios pagalbos medikui

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas pranešė, kad Tauragėje koronavirusu užsikrėtė Tauragės PSPC greitosios medicinos pagalbos darbuotojas.

„Šiandien nustatytas penktasis koronaviruso atvejis Tauragės rajone. Mūsų žiniomis, COVID-19 infekcija po tyrimų nustatyta Tauragės PSPC greitosios medicinos pagalbos darbuotojui“, – feisbuke rašė politikas. 

Anot jo, asmuo prieš tai nebuvo išvykęs į užsienį, todėl tai yra pirmasis klasterinis (vietinis) užsikrėtimas.

„Pagal pirminę informaciją asmuo neturėjo kontaktų su sergančiais arba grįžusiais iš užsienio, todėl kol kas negalima nustatyti, kaip GMP darbuotojas užsikrėtė“, – rašo D. Kaminskas.

Anot jo, balandžio 2d. asmuo pajuto pirmuosius COVID-19 požymius. Balandžio 3 d. Tauragės mobiliame punkte buvo paimtas ėminys. Balandžio 4 d. gauta informacija apie užsikrėtimą.

„Šiuo metu asmuo gydomas ambulatoriškai. Kolegos (6 asmenys) ir kiti žmonės, kurie turėjo tiesioginį kontaktą, yra informuoti apie privalomą saviizoliaciją, jiems bus atlikti COVID-19 tyrimai. NVSC vykdo epidemiologinį tyrimą, renka duomenis apie GMP iškvietimus ir susisieks su visais asmenimis, kurie turėjo kontaktą. GMP gydytojai visais atvejais dirba su apsauginiais skydeliais ir kaukėmis. Gerai, kad atsakymas gautas kitą dieną po paimto ėminio mobiliame punkte. Kaip matome, klasterinius atvejus identifikuoti ir atsekti daug sudėtingiau, todėl tyrimų greitis tampa labai aktualus, siekiant suvaldyti viruso plitimą“, – rašė D. Kaminskas.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

GMP

GMP portretas
Kolege, greičiau pasveik. Kad tau viskas būtų gerai. Pergyvenam

galvoja ka kalba?

galvoja ka kalba? portretas
greitosios vairuotojas neaisku kur uzsikrete,aisku ,kad darbe ir 100 procentu biuletenis, juk darbe
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių