SAM: įsigyti vardinių vaistų nuo šiol bus paprasčiau

  • Teksto dydis:

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, supaprastinta vardinių vaistų išrašymo ir išdavimo vaistinėse tvarka. Receptai vardiniams vaistams nuo šiol galės būti išrašomi nuotoliniu būdu, t. y. neapsilankius pas gydytoją, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime.

Išrašant elektroninį receptą nuotoliniu būdu, medikams nebereiks parengti vardinio vaisto skyrimo pareiškimo, kuris iki šiol buvo privalomas kaip papildomas popierinis dokumentas prie recepto. Vietoj jo užteks įrašo apie vaisto paskyrimą paciento medicinos dokumente – jame taip pat turės būti pažymėta, kad pacientas yra informuotas apie jam skiriamo neregistruoto vaisto vartojimą ir jis sutinka vaistą vartoti.

Paciento sutikimas galės būti pateiktas gydytojui elektroniniu paštu ar kitomis elektroninėmis priemonėmis.

Vaistinės įpareigotos išduoti vardinį vaistą, nereikalaudamos pateikti vardinio vaisto skyrimo pareiškimo. Todėl ambulatoriškai besigydantiems pacientams, kuriems reikalingi vardiniai vaistai, nereikės atvykti į gydymo įstaigą, kad būtų išrašytas receptas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antonia Diaz

Antonia Diaz portretas
Rašytojo paskambinęs dr. Ajayi padėjo man susigrąžinti savo vyrą po dvejų metų išsiskyrimo dėl nesusipratimo ir aš kelis kartus paprašiau jo sugrįžti namo, kad būtų su manimi ir trimis mūsų vaikais, bet atsisakau likti pas kitą moterį, kuri, tikiu. manipuliuoja juo. Aš mačiau liudijimą apie rašytoją dr. Ajayi, kai internete ieškojau pagalbos, kuris paaiškino, kaip jis padėjo jai išvežti brolį iš kalėjimo atlikus jai malonės burtą. Aš labai noriu, kad mano vyras grįžtų namo, todėl aš rašau „WhatsApp“ rašybos rašytojas: +2347084887094 ir papasakojo, ką reikėjo padaryti, k laikėsi visų nurodymų, o šiandien aš taip pat turiu pasidalyti savo liudijimu, nes mano vyras grįžo namo po trijų dienų po to, kai daktaras Ajayi padarė rašybą, kad jis norėtų grįžti namo, dabar gyvename laimingai. Aš abejojau, bet dabar nebeturiu abejonių, nes viskas, kas pasakyta rašybos ratu, man nutiko taip, kaip jis man paaiškino, taigi, jei jums reikia rašybos raštvedžio pagalbos iškilus bet kokioms gyvenimo probl
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių