Nuo gruodžio 1-osios keičiasi testavimas mobiliuosiuose punktuose

  • Teksto dydis:

Nuo gruodžio 1-osios keičiantis privalomo darbuotojų testavimo ir galimybių paso išdavimo tvarkoms,  mobiliuosiuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai, penktadienį informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak ministerijos, asmenų, kurie greitajam antigeno testui atlikti mobiliuosiuose punktuose yra užsiregistravę po gruodžio 1 dienos, registracijos bus atšaukiamos.

Seimas prieš dvi savaites atmetė prezidento Gitano Nausėdos veto ir priėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, numatančias, kad nuo gruodžio 1-osios darbuotojai, įtraukti į Vyriausybės patvirtintą veiklos sričių sąrašą, nebegalės periodiškai testuotis dėl COVID-19 valstybės lėšomis. Šiame sąraše esančių profesijų atstovams leidžiama dirbti tik pasiskiepijus, persirgus arba periodiškai besitikrinant nuo COVID-19.

SAM informacija.

„Privalomai testuotis turintiems asmenims tyrimai nebebus finansuojami valstybės biudžeto lėšomis, todėl jiems mobiliuosiuose punktuose nebebus atliekami greitieji antigeno testai, o galimybių pasą bus galima gauti tik turint neigiamą PGR tyrimo atsakymą“, – nurodo SAM.

Taip pat nuo gruodžio 1-osios mobiliuosiuose punktuose nebebus tiriami asmenys, vykstantys į užsienį. Jie atlikti PGR tyrimus taip pat galės tik savo lėšomis SAM nurodytose įstaigose.

Nemokamai mobiliuosiuose punktuose testuotis ir toliau galės nėščiosios ir asmenys, negalintys pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Jie turės pateikti papildomus dokumentus – nėščiosios kortelę ar išrašą iš dėl medicininių kontraindikacijų, jiems bus atliekami PGR tyrimai.

Be šių asmenų valstybės biudžeto lėšomis mobiliuosiuose punktuose tyrimai ir toliau bus atliekami simptomų turintiems asmenims, sąlytį turėjusiems asmenims, asmenims prieš hospitalizacijas, iš užsienio grįžusiems asmenims, asmenims, gavusiems teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą, asmenims, kuriems rekomenduojama išsitirti po aplinkos paviršių tyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių