Norinčiuosius atlikti COVID-19 tyrimą ragina registruotis internetu

  • Teksto dydis:

Gyventojai raginami dažniau naudotis galimybe atlikti COVID-19 tyrimą  mobiliuosiuose punktuose registruojantis internetu. Tai padeda sumažinti Karštosios linijos operatoriams ir savanoriams tenkantį darbų krūvį.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina žmones, pajutusius koronaviruso infekcijai būdingus simptomus, aktyviau registruotis išsitirti elektroniniu būdu ir užpildyti specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt. Ši registracijos procedūra atliekama greičiau ir patogiau, nes nereikia skambinti į Karštąją liniją numeriu 1808.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas. Papildomi mažiau specifiški simptomai gali būti galvos ir raumenų skausmas, šaltkrėtis, nuovargis, vėmimas, viduriavimas.

Registruotis internetu galima, jei jaučiamas bent vienas simptomas, būdingas koronavirusui: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas.

Elektroninė registracija taip pat skirta profilaktinėms tikslinėms grupėms.

SAM primena, kad gyventojai gali skambinti numeriu 1808, kai reikia užsiregistruoti išsitirti dėl koronaviruso mobiliajame punkte, reikalinga konsultacija dėl izoliacijos arba konsultacija, kaip elgtis grįžus iš koronaviruso paveiktos šalies.

Elektroninės registracijos formą galima rasti tinklalapyje 1808.lt. Skambinti į Karštąją liniją galima visoje Lietuvoje nuo 8 iki 20 val. kasdien nemokamai iš visų tinklų.

Karštoji linija 1808 darbo dienomis atlikti COVID-19 tyrimą užregistruoja apie 3,5–4,5 tūkst. žmonių. Iš jų apie 1–1,2 tūkst. registruojasi internetu. Tai sudaro apie 25–30 proc. visų besiregistruojančiųjų.

Savaitgaliais besiregistruojančiųjų atlikti tyrimą yra šiek tiek mažiau – 2–2,5 tūkst., iš jų apie 32–40 proc. užsiregistruoja internetu.

Žymiai išaugus skambučių srautams ir didėjant tyrimų apimtims, nuo koronaviruso mėginio paėmimo iki atsakymų gavimo žmonėms gali tekti laukti ir iki penkių dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyr.

Tyr. portretas
Neatsparus imunitetas ,tai dietų pasekmės, valgyti reikia viską, tik neėsti o valgyti ir maistas turi būti sveikas.Kuo mažiau ingridentų jame turi būti, kad suvirškintu. Nevalgykite ne savo maisto ,kitų šalių, nes mes uzaugome kitoje salyje ,mūsų organizmas nepažįsta kitų šalių maisto.Steikas,baisus dalykas,tokį krosnį valgo žmogus kuris nieko nesupranta apie žalią mėsą, kraują joje. Galečiau parašyti ,bet komentaras- lieka komentarų.Pakartosiu,nevalgikite kitų šalių maisto, stenkites pasigaminti patys namuose,nes dabartinė sistema tokia ,kad pavojai lauke visur.Žmonės gamina maistą neturintys patikros savo sveikatos stovio ,nuperka sveikatos patikrą ir gamina maistą visokie ligoniai.

Med

Med portretas
Antibiotikus Tegul parduoda žmogui be recepto, pasigydys patys žmonės.O temperatūrai pakilus ,laukti ilgai negalima,jeigu ji nekrenta išgėrus vaistų nuo temperatūros reikia antibiotikų būtinai.Arbatos,žolelės,medus, tai tik profilaktinė priemonė, kol temperatūros nėra.

Pil.

Pil. portretas
Tyrimas turi būti atliktas kraujo o ne jokie nosies Tyrimai. Kraujo tyrimas tikslus,jeigu nebus tie eminiai padėti i šoną.Nedirba savo darbo laboratorijos, nesvarbu kad krūvis didelis darbas tyri būti organizuotas taip kad Tyrimai būtų atlikti tikslūs.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių