Aerobikos pratimai jaunina smegenis

  • Teksto dydis:

Reguliarios aerobikos treniruotės ne tik apsaugo smegenis nuo senėjimo, tačiau ir veiksmingai kovoja su jau esamais pažinimo sutrikimais, patvirtino Jungtinių Amerikos valstijų mokslininkai, kurių tyrimų rezultatai buvo publikuoti žurnale "Neurologijos archyvai".

Tyrėjai išaiškino, kad specialistų skirtas fizinis krūvis (greitas ėjimas, joga ar/ir plaukimas) vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonėms ne tik pagerina atmintį, tačiau ir jaunina galvos smegenis.

Sietlo tyrimų centro mokslininkai (JAV) pranešė, kad turintiems pažinimo sutrikimų žmonėms pusmetį nuolat atliekant aerobikos pratimus ( keturiskart per savaitę po 60 min.) atsirado realios galimybės pasveikti. Tyrime dalyvavę pacientai tyrimui pasibaigus jau galėjo mokytis ir patys planuoti savo laiką. Jiems taip pat tapo paprasčiau susikoncentruoti atliekant konkrečias užduotis.

"Galimas daiktas, kad aerobikos pratimai tiesiog padidina organizmo ląstelių jautrumą bei insulino lygį, - sakė mokslininkai. - Šis hormonas yra itin svarbus, nes jis energija aprūpina visą kūną".

Mokslininkai įspėja, kad pažinimo sutrikimų simptomai yra užmaršumas, bloga atmintis, nesugebėjimas susikoncentruoti. 10-15 proc. tokių pacientų senatvėje suserga ir senatvine silpnaprotyste.


Šiame straipsnyje: aerobikapratimaismegenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių