Italijos neįgalieji ragina įteisinti „Meilės davėjo“ profesiją

  • Teksto dydis:

Italijoje Senatui dar balandį svarstyti pateiktas įstatymo projektas apie profesijos „lovegiver“ (meilės davėjas – liet.) įteisinimą. Jį pateikė seksualinės pagalbos neįgaliesiems komitetas ir grupė parlamentarų. Neįgalieji ragina valdžios atstovus nevilkinti įstatymo svarstymo ir priimti jį kuo skubiau.

Taip skelbia laikraštis „Ilfattoquotidiano“, peticiją dėl nesvarstomo projekto Senatui pateikė aktorius ir muzikantas Fabionas Lioji. Vyrui yra diagnozuota nebaigtinė osteogenezė – įgimta liga, dėl kurios formuojasi labai trapūs kaulai. Vyras ragina valdžios atstovus nevilkinti projekto svarstymo.

„Meilės davėjas“ – tai seksualinis pagalbininkas, profesionalus asistentas, padedantis neįgaliems žmonėms, kuriems dėl tam tikrų aplinkybių sunkus rasti seksualinį partnerį.

Įstatymo projekte rašoma, kad seksualinis asistentas – tai psichologijos, seksologijos ir medicinos žinių turintis specialistas, kuris neįgaliems žmonėms padeda atskleisti jų seksualumą, geriau pažinti kūną.

„Realybė tokia, kad visi mes žmonės ir visi turime troškimų bei jausmų. Nesvarbu, ar tu neįgalus vyras ar moteris, homoseksualas ir heteroseksualas. „Meilės davėjas“ neįgaliajam gali padėti suvokti seksualinius troškimus, netgi lytinę orientaciją“, – įsitikinęs F.Lioji.

Italijoje gyvena maždaug 4 mln. neįgalių žmonių. Seksualinio pagalbininko profesijos legalizavimas šioje šalyje svarstomas jau seniai. Neįgaliųjų pagalbos asociacijos internetinėje svetainėje pateikiama nemažai istorijų tų žmonių, kurie jau pasinaudojo „Meilės davėjų“ paslaugomis. Ši tema nagrinėjama ir asociacijos „LoveGiver“ įkūrėjo bei prezidento Maksimiljano Uliverio knygoje „Neįgaliųjų meilė“.

„Kaip rodo praktika, valdžios struktūros yra lėtesnės nei visuomenė. Tačiau problemą spręsti būtina. Todėl prašau Senato prezidento Pjero Grasso imtis nagrinėti minėtąjį įstatymo projektą ir užtikrinti, kad jo priėmimo nestabdytų biurokratinė mašina. Gana ignoruoti problemas, kurios sprendžiamos kitokiais būdais: kai kas pasinaudoja prostitučių paslaugomis, kitiems „pagelbėja“ tėvai. Nepamirškite sunkią negalią turinčių žmonių, kurie guli prikaustyti prie lovos.

„Meilės davėjai“ daugeliui neįgaliųjų suteiktų tam tikrą seksualinę laisvę. Juk kalbame ne tik apie lytinę sueitį, bet ir galimybę pažinti savo kūną, juslingumą“, - peticijoje rašo F.Lioji.

Kai kuriose šalyse seksualinių asistentų paslaugos jau yra įteisintos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių