Dėl kompiuterio dėmesio nesulaukianti moteris: jis arba aš!

Pavydėti mylimajam galima ne tik kitos moters. Kartais santykiams koją pakiša per didelis dėmesys kitiems dalykams. Pavyzdžiui, šiuolaikinėms technologijoms. Jis kiekvieną laisva minutę praleidžia prie kompiuterio? Net valgo žaisdamas kompiuterinius žaidimus, o miegoti eina tik paryčiais? Laikas imtis veiksmų!

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kaip elgtis, jei jūsų antroji pusė visą savo laisvalaikį praleidžia prie kompiuterio.

1. Priimkite realybę tokią, kokia ji yra. Pirmiausia yra svarbu susitaikyti su esama situacija, kad ir kokia ji būtų. Žinoma, tai tikriausiai nebus lengva padaryti ir vis norėsis tikėti, kad šis žmogus kada nors supras, jog negalima viso savo gyvenimo praleisti žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Realiai įvertinkite savo mylimojo norą keisti savo gyvenimo būdą. Ar jis pripažįsta, kad turėtų prie kompiuterio praleisti mažiau laiko? Ar stengiasi ką nors pakeisti? Jei žmogus nepripažįsta, kad turi problemą, jam bus labai sunku padėti.

2. Aiškiai pasakykite, ko norėtumėte. Turite partneriui aiškiai pasakyti, kad jums nėra priimtina, jog jis visą laisvalaikį praleidžia prie kompiuterio. Pavyzdžiui, jei jis ketina vakarieniauti ir tuo pačiu metu naršyti internete, pasakykite jam, kad bent kartais norėtumėte pavakarieniauti su juo kartu prie bendro stalo. Stenkitės, kad tai skambėtų kaip prašymas, o ne reikalavimas.

3. Jūs negalite pakeisti kito žmogaus, todėl nustokite stengtis. Vienintelis žmogus, kurio veiksmus jūs galite kontroliuoti, esate jūs. Kad ir kaip norėtumėte, jog būtų kitaip, kito žmogaus veiksmų jūs negalite kontroliuoti. Kai tai suvoksite, gyventi taps kur kas lengviau. Kiekvienas žmogus renkasi savo gyvenimo kelią, todėl nevarkite bandydama pakeisti tai, ko pakeisti neįmanoma. Jūsų mylimasis pats renkasi būti toks, koks nori būti, todėl nesistenkite jo pakeisti.

4. Nustokite jį kaltinti. Kaltinti partnerį negalint atsikratyti priklausomybės nuo kompiuterio yra lengva, tačiau tai nepadės nei jums, nei jam. Jis tikrai nenorės keisti savo gyvenimo, jei nuolat jam priminsite, „koks jis blogas“. Patikėkite, nuolatiniai moralai, kad tiek laiko praleisti prie kompiuterio nėra normalu, dažniausiai neduoda jokių rezultatų. Verčiau pagalvokite apie tai, kuo mylimajam galite padėti.

5. Supraskite, kad yra skirtumas tarp „padėti“ ir „leisti“. Pavyzdžiui, jei jis blogos nuotaikos, neprieštaraujate mylimajam, kad jis praleistų laiką prie kompiuterio, nes manote, kad tai padės jam pataisyti nuotaiką. Tačiau tokiu būdu jūs jam ne tik nepadedate, bet leidžiate ir skatinate elgtis taip, kad jo gyvenimas niekada nepasikeistų.

Kaip iš tiesų galėtumėte jam padėti? Ogi padėkite jam priimti teisingus sprendimus. Leiskite jam žinoti, kad į jus jis tikrai galės atsiremti, jei norės pakeisti savo gyvenimo būdą. Palaikykite jį, kai jis sumanys ką nors nuveikti ne prie kompiuterio. Siūlykite jam ką nors nuveikti drauge. Kai nustosite leisti, imsite iš tiesų padėti savo mylimam žmogui.

6. Neleiskite jumis manipuliuoti. Kai nustosite leisti ir imsite padėti, gali būti, kad jūsų mylimasis ims jumis manipuliuoti. Manipuliuoti galima įvairiais būdais – meluojant, apgaudinėjant, kaltinant jus ar kitus, teisinantis depresija ar dar kuo nors. Pavyzdžiui, „man šiandien taip nesisekė darbe, leisk dar penkias minutes pažaisti, o tada eisime žiūrėti filmo“. Į tokį jo teiginį atsakykite, kad jei jis nenori su jumis leisti laiko, tai tegul to ir nedaro, ir čia negali būti jokių „dar penkių minučių“. Neabejokite, kad kuo daugiau leisitės manipuliuojama, tuo daugiau jis tai darys. Jei neleisite jam to daryti, jis galiausiai supras, kad neturi šansų pakeisti jūsų nuomonės.

7. Atsakykite sau, ar jus šie santykiai vis dar tenkina. Gyvenimas su žmogumi, kuris turi vienokią ar kitokią priklausomybę, nėra labai lengvas. Jūs nuolat turite stengtis padėti mylimajam, kad jis išsivaduotų iš priklausomybės pančių. Vieną dieną galite suprasti, kad visas jūsų gyvenimas sukasi tik apie jį ir nė pati nepastebėjote, kokia vieniša ir nelaiminga jaučiatės.

Taigi nepamirškite pasirūpinti ir savimi. Daugelis žmonių painioja rūpinimąsi savimi su egoizmu. Esate savanaudė, jei siekiate gauti tai, ko norite, kada norite ir bet kokia kaina. Tai panašu į kokią nors priklausomybę, ar ne? Tačiau rūpintis savimi nereiškia, jog esate savanaudė. Rūpintis savimi reiškia, kad gerbiate save ir rūpinatės savo fizinių, psichinių ir emocinių poreikių patenkinimu.


Šiame straipsnyje: bendravimasporabarniaipavydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių