Populiarėja nebrangūs autoriniai papuošalai

Nepaisant ekonomiką kaustančio sunkmečio, Lietuvos pirkėjai vis labiau vertina autorinius papuošalus. „Pirkėjai nustemba, kad siūlome menininkų sukurtų darbų, bet už daugeliui „įkandamas“ kainas. Be to, žmonėms  keista, kad tokių dirbinių galima įsigyti parduotuvėje, o ne meno galerijoje“, - sakė parduotuvės „Auksinė širdelė“ vadovė Jovita Keršanskienė. 

Prekybininkai pastebėjo, kad į madą sugrįžta žalvariniai papuošalai. Pirkėjai taip pat dažnai renkasi papuošalus, kurie yra kelių metalų - sidabro, žalvario ir vario - deriniai. 

„Papuošalai iš žalvario Lietuvoje buvo labai perkami prieš dešimt metų. Mada sugrįžta, nors ir šiek tiek pakitusi. Viena priežasčių - žalvariniai papuošalai suteikia šiltumo. Be to, iš skirtingų metalų kuriami papuošalai įgyja skirtingų atspalvių“, - teigė J.Keršanskienė.

Pastebėta dar viena lietuvių apsipirkimo įpročius rodanti tendencija - savaitės pradžioje perkami pigesni, o pabaigoje - brangesni vienetiniai papuošalai. Manoma, kad taip yra todėl, kad prieš savaitgalį žmonės rūpinasi dovanomis ir artėjančiomis šventėmis, kurioms reikia pasipuošti. 


Šiame straipsnyje: papuošalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių