Studentai globos namų vaikams dovanojo širdies šilumą

Kauno studentai šiandien pabuvo Kalėdų seneliais – startavo jų rengiama akcija „Atnešk Kalėdas į kiekvieno širdį“.

Tai Kauno miesto aukštųjų mokyklų ir universitetų studentų iniciatyva, skirta vaikų globos namų auklėtiniams ir slaugos ligoninėse besigydantiems pacientams.

Pirmadienį popiet studentai mažą, bet itin jaukią šventę suorganizavo Kauno miesto savivaldybės vaikų globos namų auklėtiniams. Kartu su vaikais jie dainavo ir šoko, mažiesiems dalijo dovanėles.

Kalėdinės vakaronės vedėjais tapę studentai Rolandas ir Gintarė, norėdami sužinoti vaikų vardus, pirmiausia pakvietė pažaisti susipažinimo žaidimą. Kiekvienas turėjo pasakyti savo vardą ir pomėgį, kuris prasidėtų ta raide, kuri yra pirmoji jo vardo raidė.

Vėliau beveik visą valandą trukę šokiai išvargino vaikus, todėl studentai pasiūlė mažiesiems kartu padainuoti vyresnei kartai puikiai žinomą dainą „Ant kalėdinės eglutės“, kurią atliko grupė „Kardiofonas“.

Režisierius Audrius Baniūnas globos namų auklėtinius sausio mėnesį pakvietė apsilankyti spektaklyje „Kreivos daiktų istorijos“. Odontologijos klinika „Divex“ pažadėjo nemokamai patikrinti visų vaikų dantukus. O generalinis akcijos rėmėjas „Camelia" vaikams padovanojo vitaminų ir saldainių.

Suburti visus Kauno studentus sugalvojo Vytauto Didžiojo universiteto politologijos studentė Nerija Račkaitytė. Jos teigimu, pagrindinis šios studentų iniciatyvos tikslas – ne finansiškai, o dvasiškai nudžiuginti vaikų globos namų auklėtinius bei slaugos ligoninės gyventojus.

„Norime padovanoti jiems šventę, pripildyti jų širdis tikėjimo“, – teigė N. Račkaitytė.

Iki Kalėdų studentai apsilankys dar trijose įstaigose: vaikų gerovės centre „Pastogė“, viešojoje įstaigoje „Privati slaugos tarnyba“ bei Kauno Panemunės slaugos ir palaikomojo gydymo ligonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

qwes

qwes portretas
Šaunuoliai. :)

mantas

mantas portretas
Šaunuoliai VDU studentai !

Jolita

Jolita portretas
Šaunuoliukai studentai...Tik nepamirškit tokių gražių akcijų tęstinumo :-) .......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių