Mūšyje Utenoje žalgiriečiai išsigelbėjo tik po pratęsimo

„Už kovą vyrams reikia padėkoti, bet taško nėra. Kas, kad žaidėme beveik septyniese", -atsiduso Žydrūnas Urbonas. Jo vadovaujama Utenos "Juventus" ekipa tik po pratęsimo 71:78 nusileido LKL čempionui Kauno "Žalgiriui".

„Tikėjausi sunkių rungtynių, žinojome, kad tai gera komanda. Nesu nustebintas tuo, kaip klostėsi mačas. Turėjome porą šansų perlaužti rungtynes, bet to nepadarėme", - šeimininkų strategui antrino "Žalgirio" treneris Jure Zdovcas.

Utenos ekipos sudėtis "Betsafe-LKL" čempionato mače buvo praretėjusi: nežaidė Martynas Gecevičius, Ignas Vaitkus bei Vytautas Šulskis. Tiesa, po dviejų mėnesių pertraukos ant parketo grįžo Norbertas Giga, kuris per 24 minutes pasižymėjo vos tašku.

„Žalgiriui“ vis dar nepadėjo pasveikęs Paulius Jankūnas, mačui nebuvo registruotas slovėnas Zoranas Dragičius.

Nors „Žalgiris“ buvo įgavęs dviženklį pranašumą (41:31), Roko Gusčio ir Jaylino Airingtono tandemas ėmėsi darbo ir rezultatą pavertė lygiu (56:56), o po Gintauto Matulio metimo „Uniclub Casino – Juventus“ pirmavo jau 60:56.

Liko vos 45 sekundės, R.Gustys išnaudojo progą prasižengti be nuobaudų, tačiau E.Ulanovas greitai lygino rezultatą – 66:66. P.Milleris galėjo išplėšti pergalę su sirena, bet to nepadarė ir laukė pratęsimas. Jame „Žalgiris“ situaciją kontroliavo, tuo tarpu uteniškiai klydo, progų neišnaudojo, o A.Payne’o nepataikytas metimas buvo skaudžiausias – 69:75.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Tyleris Cavanaugh 14 (16 atk. kam.), Lukas Lekavičius 13, Edgaras Ulanovas 12, Joshas Nebo 10, Janis Strelniekas ir Marekas Blaževičius – po 8.

Utenos ekipoje labiausiai pasižymėjo Jaylinas Airingtonas 20 taškų (5 atk. kam.), Patrickas Milleris 17 (5 atk. kam.) ir Rokas Gustys 15.

Žalgiriečiai su 13 pergalių ir 1 nesėkme lieka Betsafe-LKL pirmenybių lyderiais. Utenos klubas su 8 laimėjimais ir 6 pralaimėjimais rikiuojasi penktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lažybų kontoros

Vilnius

Vilnius portretas
Gėda žalgeriui taip žaisti.

Jonas

Jonas portretas
Valiooooooooooliooooooo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių