„Žalgiris“ pradėjo ne nuo nulio

  • Teksto dydis:

"Pasiilgome arenos, komandos draugų, trenerių. Malonu sugrįžti, vėl susitikti", – sakė Kauno "Žalgirio" komandos, po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos surengusios treniruotę, kapitonas Paulius Jankūnas.

Kol kas – septyniese

Laikydamiesi visų sveikatos saugumo reikalavimų treniruotėje dalyvavo Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Jokubaitis ir Karolis Lukošiūnas.

Komandos legionieriai Nigelas Hayesas, Zachas LeDay, Thomas Walkupas, Kelvinas Creswellas Riversas, Jockas Landale'as ir lietuvis Martinas Gebenas šiuo metu vis dar yra užsienyje ir laukia Eurolygos sprendimo, ar bus atnaujintos šio sezono varžybos, o tai turėtų paaiškėti šią savaitę.

Jau anksčiau treniruotis pradėjo Madrido "Real", Vitorijos "Baskonia", "Barcelona", "Valencia", Belgrado "Crvena zvezda", Milano "AX Armani Olimpia", Stambulo "Fenerbahce" krepšininkai.

Intensyvumas didės

Per karantiną žalgiriečiai sportavo individualiai pagal kiekvienam asmeniškai parengtas trenerių programas, turėjo laiko išsigydyti sezono metu diskomfortą kėlusias traumas.

Ne visi "Žalgirio" legionieriai turi vienodas sąlygas sportuoti namuose –  vieni gali išeiti į lauką, kiti negali.

"Stengėmės individualizuoti žaidėjų krūvį, kiek įmanoma, namų sąlygomis juos apkrauti. Dabar pagaliau pradedame dirbti normaliu ritmu, bet tikrai nėra taip, kad įvadinė savaitė bus pradėta nuo nulio. Intensyvumas vis didės", – "Žalgirio TV" pasakojo fizinio parengimo treneris Justinas Grainys.

Ryšiai su legionieriais nenutrūko.

"Bendraujame, siunčiame jiems treniruočių programas. Ne visi turi vienodas sąlygas sportuoti namuose – vieni gali išeiti į lauką, kiti negali. Tai apsunkina mūsų darbą", – sakė J.Grainys.

Optimizmas išblėso

"Per karantiną gyvenau ir tebegyvenu sodyboje. Laiką leidau aktyviai, daug sportavau, – kalbėjo P.Jankūnas. – Kai sezonas sustojo, optimizmo, kad jis dar nesibaigė, buvo daugiau, o dabar nežinau, ar realu, kad bus pratęstas."

"Žalgiriui" yra likusios šešerios Eurolygos reguliariojo sezono rungtynės – su "Barcelona", "Valencia", "Fenerbahce", Tel Avivo "Maccabi", Maskvos CSKA ir Miuncheno "Bayern".

Kauno komanda po 28 turų – 9-oje vietoje (12 pergalių ir 16 pralaimėjimų).

Vietas Eurolygos ketvirtfinalyje jau yra užsitikrinusios Stambulo "Anadolu Efes" (24 ir 4), "Real" (22 ir 6), "Barcelonos" (22 ir 6), CSKA (19 ir 9) ir "Maccabi" (19 ir 9) komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Žiūrovai kaip ir nereikalingi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių