„Žalgirio“ gretose – jau visas naujokų penketas

  • Teksto dydis:

Naujam sezonui sudėtį rikiuojantis Kauno „Žalgirio“ klubas toliau perkrato sudėtį. Lietuvos vicečempionų marškinėlius artėjančiais metais vilkės amerikietis Tyroneʼas Wallaceʼas. 30-metis gynėjas tapo  penktuoju komandos naujoku.

T. Wallaceʼas, atvyksiantis iš Europos taurėje rungtyniavusios Ankaros „Turk Telekom“ ekipos, su kauniečiais pasirašė vienų metų sutartį.

„Džiaugiamės, kad Tyroneʼas prisijungia prie „Žalgirio“. Tai ambicingas ir motyvuotas krepšininkas, kuris atitinka mūsų ateinančio sezono žaidimo viziją. T. Wallaceʼas praėjusį sezoną buvo vienas geriausių Europos taurės žaidėjų, norintis įrodyti, kad gali varžytis aukščiausiame lygyje“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

Antrame pagal pajėgumą Europos klubinio krepšinio turnyre amerikietis fiksavo 17,9 taško, 4,2 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 1,7 perimto kamuolio vidurkius.

Turkijos lygoje T. Wallaceʼo rodikliai buvo panašūs – vidutiniškai po 17,3 taško, po 5,1 atkovoto kamuolio ir po 4,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Labai laukiu artėjančio sezono. Nekantrauju atvykti į „Žalgirio“ areną ir pajusti visą jūsų suteikiamą energiją. Tikiuosi gero būsimo sezono. Noriu kuo greičiau susipažinti su visais treneriais ir komandos draugais“, – zalgiris.lt teigė T. Wallaceʼas.

2022–2023 m. sezone amerikietis rungtyniavo Prancūzijos lygoje, „Paris Basketball“ ekipoje.

T. Wallaceʼas turi ir žaidimo NBA patirties. Jis yra vilkėjęs Los Andželo „Clippers“ (2017–2018 m. sezone pelnydavo po 9,7 taško per rungtynes), Atlantos „Hawks“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ klubų marškinėlius. Gynėjui taip pat teko rungtyniauti ir antrinėje NBA lygoje – G lygoje.

Prieš tai į Kauną atvyko gynėjas iš Prancūzijos Sylvainas Francisco, puolėjas iš Serbijos Alenas Smailagičius, amerikietis puolėjas Mattas Mitchellas ir Lietuvos rinktinės gynėjas Deividas Sirvydis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių