Trečiojoje lyderių akistatoje „Žalgiris“ pasiekė pergalę prieš „Rytą“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ (23-4) trečiuoju bandymu laimėjo šio sezono Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių akistatą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 81:75 (20:25, 20:22, 20:13, 21:15) sunkiai revanšavosi Vilniaus „Rytui“ (21-6) už du ankstesnius pralaimėjimus.

Taip žalgiriečiai, siekiantys likti pirmoje turnyro lentelės vietoje, padidino atotrūkį nuo artimiausių oponentų. Vilniečiai kol kas dviem pergalėmis lenkia Alytaus „Wolves“ (19-8) ir yra antri.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai ir gana lygiai. Po Gyčio Masiulio ir Gyčio Radzevičiaus metimų „Rytas“ pirmavo 16:12, vis tik Dovydas Giedraitis vėl įvedė lygybę – 16:16. Karolis Lukošiūnas buvo nubaustas nesportine pražanga, o į kėlinio pabaigą vilniečiai įgijo kol kas didžiausią savo persvarą – 25:20. Antrąjį ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 8:0 ir taip susigrąžino pranašumą, tuo tarpu „Rytas“ taškus pelnė tik prabėgus keturioms minutėms, kuomet tritaškį smeigė Marcusas Fosteris – 28:28. Laiminti komanda keitėsi keliskart, „Rytui“ nerimą sukėlė čiurną susižeidęs Marcusas Fosteris, tačiau prieš ilgąją pertrauką svečiai pirmavo 47:40.

Nors Laurynas Birutis bandė įnešti energijos žalgiriečių puolimui, „Rytas“ toliau didino pranašumą ir kontroliavo rungtynes – 52:44. Vis tik šeimininkai parodė reakciją, surengė spurtą 7:0 ir po Arno Butkevičiaus taškų atsiliko tik 57:58. Liko mažiau nei 3 minutės kėlinyje, Giedrius Žibėnas paprašė minutės pertraukėlės, po kurios baudų mesti stojo Ignas Brazdeikis. Tiesa, tikslą siekė vienas metimas – 58:58. Lukas Uleckas dėjimu grąžino trapų pranašumą sostinės ekipai, tačiau kėlinį tiksliai uždarė D.Giedraitis – 60:60.

„Žalgiris“ su kitu nusiteikimu žengė ant parketo lemiamu metu ir ketvirtą kėlinį pradėjo atkarpa net 13:2. Taip pranašumas pasiekė dviženklę ribą (73:62), o „Ryto“ puolimas strigo. D.Giedraitis buvo svarbus faktorius žalgiriečiams, kurie laikėsi priekyje toliau, tuo tarpu G.Žibėnas užsidirbo techninę pražangą.

Likus minutei intriga dar buvo gyva (73:78), o M.Fosteris bandė ją kurstyti dar labiau, bet jo metimas tikslo nesiekė. Sekė vilniečių klaida, tiesa, tuo pačiu atsakė I.Brazdeikis, tad tuo „Rytas“ naudojosi – 75:78. Svarbių baudų mesti stojo T.Dimša, kurio nervai neatlaikė tris kartus. Pražanga puolime fiksuota G.Masiuliui, vėliau – ir asmeninė, R.Šmitas išnaudojo vieną baudos metimą – 79:75. Pergalės žalgiriečiai nebepaleido.

„Žalgiris“: Tomas Dimša 13 (3/7 trit., 0/4 baud.), Rolandas Šmitas (7 atk. kam.) ir Dovydas Giedraitis – po 12, Kevarriusas Hayesas ir Ignas Brazdeikis – po 10.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 17 (8 atk. kam.), Kendalle‘as McCullumas ir Justinas Gorhamas (8 atk. kam.) – po 12, Marcusas Fosteris 8 (0/4 dvit., 2/7 trit., 1 n.b.), Evaldas Kairys ir Gytis Masiulis – po 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spenius

Spenius portretas
Žalgirovcai bus nuleisti kai Barca juos padulkins . Aš pasakiau. Hau!

To:vilnietis

To:vilnietis portretas
Patvorini sudkaimio valkata, ka veiki Lietuvos Kauno miesto laikrastyje. I Lietuva is patvorio patrauke?

ata

ata portretas
Tu turbūt juokauji - VAU.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių