A. Sireikos įspūdis apie „Žalgirį“: iki gero žaidimo jiems teks daug dirbti

  • Teksto dydis:

„Šiauliai“ tapo pirmąja komanda, kuri oficialiose rungtynėse susidūrė su LKL čempionais Kauno „Žalgiriu“.

Nepaisant to, jog rungtynes pralaimėjo 56:89, šiauliečių strategas Antanas Sireika teigė, kad „Žalgirio“ komandai dar teks įdėti itin daug darbo, jog pasiektų optimalią formą.

„Nenoriu būti kitos komandos ekspertu, bet galiu pasakyti vienu sakiniu: galvoju, kad „Žalgiriui“ reikės daug dirbti iki gero žaidimo. Tiek gynyboje, tiek puolime. Pas juos aukštaūgiai taip pat yra užsieniečiai ir jiems, kaip ir pas mus, reikia vienas kitą suprasti, pajusti. Reikės daug dirbti“, – įspūdžiais apie Kauno komandą dalijosi A. Sireika.

Kalbėdamas apie savo auklėtinių žaidimą, A. Sireika taip pat pažymėjo, kad jo komandai irgi teks įdėti daug pastangų.

„Įspūdis toks, jog sakiau, kad sužaidėme 2 proc. taip, kaip norėčiau matyti. Bet kalbame su draugais, sako, kad pirmas kėlinys visai neblogai atrodė. Šiek tiek vyrai padarė tai, ką tarėmės, bet žaidžiame su tokia komanda ir per pertrauką teko kalbėti, jog čia („Žalgiris“) taip gali žaisti. Buvo klausimai, kodėl aš turiu kitam padėti ir panašiai. Turiu omeny užsieniečius, kuriuos labai sunku įtikinti, kad europietiškas, o ypač lietuviškas krepšinis pasižymi komandine gynyba, kur dažniau keičiamasi ginamaisiais, o puolime – daug užtvarų. Kliuvome, bet nesu nustebęs, nes matosi, jog dar reikia treniruotis“, – sakė strategas.

Žalgiriečiai nuo „Šiaulių“ pabėgo antrajame kėlinyje. 0:10 atkarpą pralaimėję šiauliečiai nebesugebėjo atsitiesti. Kaip teigė Sireika, jo komandai dar teks išmokti atlaikyti sunkesnius momentus.

„Jėga žaidėjų ar komandos nėra tik rezultatyvi ataka ar geras puolimas, bet reikia ir atlaikyti. Yra tokie momentai, kur aš šaukiu stop ir sakau, kad geriau žaistume 20 sekundžių, bet neduokime varžovams po 7-8 sekundžių kamuolio. Reikia turėti proto ir stabdyti žaidimą. Sunku paruošti 5 žaidėjus, kad jie dirbtų kaip laikrodis. Sakiau, kad išmoktume žaisti dviese-trise, kad kai būna sunkus momentas kamuolį gautų arba tas, kas geriausiai pataiko, arba kažkas prasiveržtų iki baudos. Elementaru, kai sakau dabar, bet tai reikia išmokti“, – sakė strategas.

Paklaustas apie legionierių žaidimą, A. Sireika teigė, kad jie pernelyg didelio įspūdžio nepaliko.

„Vidutinį (įspūdį). Andersonas, Fridrikssonas ir Van Vlietas neblogai pradėjo rungtynes, bet paskui Andy (Van Vlietas) labai elementariai klydo. Jis nebuvo pasiruošęs ateiti į pagalbą, nepasiruošęs, kad varžovas veržiasi visą laiką. Tai – blogai. Padėdavo ne ten, kur reikdavo“, – komentavo šiauliečių strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių