Rikiuoja žaidėjų gretas, stebi būsimus varžovus

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“, rikiuojantis gretas naujam krepšinio sezonui, Eurolygoje startuos spalį, būsimus varžovus Europos turnyruose jau žino ar netrukus sužinos ir kitos Lietuvos komandos.

Į Kauną – iš Stambulo

2024–2025 m. Eurolygos turnyras, kuriame vėl dalyvaus 18 klubų, startuos spalio 3–4 d.

„Žalgirio“ gretas papildė dar du naujokai – prie Deivido Sirvydžio prisijungė Stambulo „Besiktas“ ekipoje rungtyniavęs Mattas Mitchellas ir buvęs Belgrado „Partizan“ puolėjas Alenas Smailagičius. Su amerikiečiu ir serbu pasirašytos sutartys pagal formulę „1+1“.

25 metų 199 cm ūgio puolėjas anksčiau vilkėjo Strasbūro SIG marškinėlius.

„Nusprendžiau atvykti į Kauną, kad tobulėčiau trenerio Andrea Trinchieri vadovaujamoje komandoje. Mano tikslas – papildyti „Žalgirio“ trofėjų lentyną“, – teigė M. Mitchellas.

Europos taurės turnyre amerikietis vidutiniškai pelnė po 12,5 taško, atkovojo po 4,9 kamuolio.

„Jis jau buvo mūsų radare. Tikimės, kad jo universalumas ir fiziniai duomenys leis greitai pritapti ir atsiskleisti Eurolygoje“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

Patirtis: A. Smailagičius (dešinėje) – legendinio Ž. Obradovičiaus mokyklos atstovas. / „Starsport“ nuotr.

Serbas – gero charakterio

„Labai laukiu kovos, pergalių ir susitikimo su „Žalgirio“ sirgaliais“, – kalbėjo 23-ejų 208 cm ūgio A. Smailagičius.

Praeitą Eurolygos sezoną „Partizan“ žaidėjas vidutiniškai rinko po 5,5 taško, atkovojo po 2,2 kamuolio.

„Išvykus Rolandui Šmitui, mums reikėjo tokio aukštaūgio kaip Alenas. Jis gali pataikyti iš toli, kovingas po krepšiais. Tai gero charakterio žaidėjas, turintis visaverčių įgūdžių“, – reziumavo G. Navickas.

2019-ųjų NBA naujokų biržoje A. Smailagičius 39-uoju šaukimu buvo pakviestas į Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipą, tačiau išmainytas į „Golden State Warriors“ komandą. Per 29 NBA rungtynes serbas vidutiniškai pelnė po 3 taškus, atkovojo po 1,5 kamuolio.

Ilgalaikes sutartis su „Žalgiriu“ taip pat turi Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Brady Manekas, Laurynas Birutis.

2024–2025 m. sezono Eurolygos turnyras startuos spalio 3-iąją.

Išplėtė štabą

Yra pokyčių ir „Žalgirio“ stratego A. Trinchieri štabe: italo asistentų gretose – Vytautas Pliauga, Renaldas Seibutis ir Andrew Antelidzė.

V. Pliauga treniravo jaunuosius žalgiriečius, su jais 2023 m. iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato aukso medalius.

2015–2017 m. „Žalgiriui“ atstovavęs buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas R. Seibutis bus atsakingas už krepšininkų individualių įgūdžių tobulinimą, dirbs su į pagrindinę komandą pretenduojančiais jaunimo ekipos žaidėjais.

Kartvelui A. Antelidzei patikėtos vaizdo medžiagos analitiko pareigos.

Trenerių kolektyve toliau darbuosis senbuviai Tautvydas Sabonis, Gintaras Krapikas ir A.Trinchieri kvietimu šiemet prie „Žalgirio“ prisijungęs italas Massimiliano Menetti, taip pat fizinio rengimo treneriai Justinas Grainys ir Nerijus Navickas.

Į Tokijo „Alvark“ klubą Japonijoje, kur vyriausiuoju treneriu dirba Dainius Adomaitis, išvyksta Evaldas Beržininkaitis.

Patirtis: „Žalgirio“ trenerių štabą papildęs R. Seibutis (dešinėje) yra dirbęs su NKL čempionato dalyve Palangos „Olimpo“ komanda. / olimpasbasketball.com nuotr.

Burtai – liepos 5-ąją

Europos taurės turnyro, kuriame dalyvaus Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Vilniaus „Wolves Twinsbet“ krepšininkai, burtai bus ištraukti liepos 5-ąją Barselonoje.

Panevėžiečiai yra septintame pagal pajėgumą krepšelyje (kartu su Stambulo „Bahcesehir“), vilniečiai – aštuntame (su Liublianos „Olimpija“).

Pirmame krepšelyje – Valensijos „Basket“ ir Tel Avivo „Hapoel“, antrame – Jeruzalės „Hapoel“ ir Las Palmo „Gran Canaria“, trečiame – Badalonos „Joventut“ ir Breso Burgo JL, ketvirtame – Ulmo „Ratiopharm“ ir Ankaros „Turk Telekom, penktame – Podgoricos „Buducnost“ ir Venecijos „Umana Reyer“, šeštame – Salonikų „Aris“ ir Stambulo „Besiktas“, devintame – Hamburgo „Towers“ ir Trento „Dolomiti Energia“, dešimtame – Sopoto „Trefl“ ir Klužo Napokos „U-Banca Transilvania“.

Komandos bus suskirstytos į dvi grupes.

Uteniškių laukia atranka

Paaiškėjo Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ komandų varžovai Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) globojamos Čempionų lygos turnyre.

Vilniečiai F grupėje išmėgins jėgas su Vroclavo „Sląsk“, Emilijos Redžo „Pallacanestro“ ir Sombatėjaus „Falco“ krepšininkais.

Uteniškiai pirmiausia ketvirto atrankos turnyro ketvirtfinalyje varžysis su Suboticos „Spartak“, o pusfinalyje lauktų italų Sasario „Banco di Sardegna“, finale – Andoros „MoraBanc“, Antverpeno „Giants“ arba Bonos „Telekom Baskets“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių