Premjeras: būtų neteisinga, jei parama pasiektų tik „Žalgirį“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog būtų neteisinga, jei Lietuvos krepšinio federacija Vyriausybės skirtą paramą krepšiniui skirtų vienam - „Žalgirio“ - krepšinio klubui.

Tokią poziciją Vyriausybės vadovas išsakė ketvirtadienį Žinių radijo eteryje paklaustas, kodėl Vyriausybė nusprendė paremti privačius krepšinio klubus.

„Visą laiką yra krepšinis remiamas. Kiek aš atsimenu, praeitais metais, anoji Vyriausybė Lietuvos krepšinio federacijai buvo skyrusi 3 mln. litų. Jei žiūrėti vien iš transporto sektoriaus, tiek buvo skirta pinigų“, - sakė premjeras.

„Mes tikrai ne klubus remiame. Mes skirsime pinigų krepšinio federacijai. O krepšinio federacija pati turi nuspręsti, kaip asignavimais paskirtus pinigus paskirti klubams. Tik aš pasakiau, būtų labai neteisinga, jeigu, pavyzdžiui, krepšinio federacija priimtų sprendimą skirti vienam Lietuvos klubui, “Žalgirio„ klubui, visą sumą pinigų“, - teigė A.Butkevičius.

Pasak jo, „geriausias variantas, kai yra du klubai stiprūs, kurie žaidžia tarptautinėse varžybose“.

Paklaustas, ar dėl to nesijaus diskriminuojami mažesni krepšinio klubai premjeras atsakė: „Čia jau ne Butkevičiaus nurodymas. Vis tik turėtų būti sukurta tam tikra metodika, ir aš tikiuosi, kad krepšinio federacija turi tam tikrus principus“.

Antradienį LNK Žinios pranešė, kad Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubams paremti gali būti skirta nuo milijono iki dviejų milijonų litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytt

vytt portretas
mano nuomone , tiek vyru ,tiek moteru vienodai stipriu komandu turetu buti bent po 3 , kad butu didesne konkurencija del europiniu turnyru

LR Premjeras teisus

LR Premjeras teisus portretas
. Lietuvoje skirti pinigų tiktai krepšinio federacijai, kad nupirktų 3 žaidėjus reikia 50. milijonų litų, Lietuvos profesionalaus sporto Ystatymas nurodo, kad krepšinio federacija pati turi užsidirbti ir paskirti klubams. pinigus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių