„Panathinaikos“ triumfo sūkuryje – M. Grigonis

  • Teksto dydis:

Eurolygos čempionų taurę iškovojo Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai, kurių gretose buvo ir Marius Grigonis.

Berlyne (Vokietija) surengto finalo ketverto turnyro pusfinalyje „Panathinaikos“ komanda 73:57 privertė kapituliuoti Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahce“ ekipą, o finale 95:80 – Madrido „Real“.

M. Grigonis per rungtynes su „Fenerbahce“ pelnė 6 taškus ir atliko tris rezultatyvius perdavimus, per mačą su madridiečiais kaunietis į krepšį metė tik vieną kartą ir nepataikė (0/1 dvitaškių).

„Mūsų pergalių raktas – gynyba, geras fizinis parengtumas, – teigė Lietuvos krepšininkas. – Labai smagu būti palaimintam – vienam iš nedaugelio laimėti Eurolygą.“

Kam reikalingas mačas dėl trečios vietos? Nežinau. Kasmet kalbame apie tai.

Naudingiausiu (MVP) turnyro žaidėju tapo Atėnų komandos gynėjas Kostas Sloukas: dvikova su „Fenerbahce“ – 4 taškai ir trys rezultatyvūs perdavimai, finalas su „Real“ – 24 taškai (2/2 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 8/9 baudų metimų), trys rezultatyvūs perdavimai.

„Pusfinalis man susiklostė prastai, nes buvau dešimt dienų nežaidęs, stengiausi sugrįžti į varžybų ritmą. Tačiau finale jaučiausi puikiai“, – sakė K. Sloukas.

Trečią vietą užėmė Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, 76:87 pralaimėjusi prieš „Real“, tačiau 87:84 palaužusi „Fenerbahce“. Pirėjo klubo legionierius Ignas Brazdeikis dėl pėdos skausmų rungtynėms nebuvo registruotas, tačiau į Berlyną atvyko.

„Kam reikalingas mačas dėl trečios vietos? Nežinau. Kasmet kalbame apie tai, tačiau niekas nenori nieko keisti“, – replikavo Stambulo komandos strategas Š. Jasikevičius.

„Įdomu, ar sakytų tą patį, jei būtų „Žalgiryje“, – taip į Šaro pastabą sureagavo Eurolygos direktorius Paulius Motiejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių