NKL: krepšinį žais ne vien didmiesčiuose

  • Teksto dydis:

„Liko neužbaigtų darbų“, – pabrėžė praeito nebaigto Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato lyderės Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komandos strategas Povilas Šakinis. Naujas NKL sezonas startuos netrukus.

 

Į aikštes – spalį

Šiemet kovo 13-ąją, vadovaudamasis force majeure situacija Lietuvoje dėl COVID-19 pandemijos, NKL vykdomasis komitetas balsų dauguma sustabdė čempionatą.

Čempione buvo pripažinta tuo metu pirmavusi „Sūduva-Mantinga“ (32 pergalės ir 7 pralaimėjimai). Antroje vietoje buvo „Telšių“ ekipa (31 ir 8), trečiojoje – „Šilutė“ (27 ir 12).

Į pirmą penketuką taip pat pateko Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (22 ir 17) ir Kauno "Žalgiris-2" (20 ir 18).

Spalio 15-ąją NKL klubai pradės šešioliktą sezoną. Vėl varžysis penkiolika komandų.

Tądien jėgas išmėgins Šilalės „Lūšis“ ir Vilniaus „Perlas“, Vilkaviškio „Perlas“ ir „Neptūnas-Akvaservis“, Mažeikių „Ereliai“ ir Šakių „Vytis“, „Telšiai“ ir „Žalgiris-2“, Molėtų „Ežerūnas-Atletas“ ir „Sūduva-Mantinga“, „Šilutė“ ir „Jonava“ bei Joniškio "Delikatesas“ ir „Gargždai“.

16 d. į čempionatą įsijungs Palangos „Kuršiai“.

Desantas į LKL

„Pavyko išsaugoti komandos branduolį. Džiugu, kad trys mūsų žaidėjai išėjo į aukštesnę lygą – LKL“, – kalbėjo „Sūduvos-Mantingos“ vyriausiasis treneris P.Šakinis.

Iš Marijampolės klubo į Prienų „CBet“ persikėlė Justinas Jogminas, į Utenos „Juventus“ – Gintautas Matulis, į Alytaus „Dzūkiją“ – Martynas Zigmantavičius.

Tris žaidėjus į LKL eksportavo ir Vilniaus „Perlas“: Augustą Marčiulionį – į Vilniaus „Rytą“, Einarą Tubutį ir Simą Jarumbauską – į „CBet“.

Du Joniškio komandos krepšininkai Giedrius Stankevičius ir Paulius Danusevičius taip pat tęs karjerą LKL ekipose (atitinkamai Klaipėdos „Neptūne“ ir „Šiauliuose“).

„Žalgiris-2“ į savo pagrindinės ekipos trenerių štabą delegavo buvusį Arvydo Gronskio asistentą Tautvydą Sabonį.

Šansas jaunimui

Ruošdamiesi NKL čempionatui jaunieji žalgiriečiai net šešias kontrolines rungtynes žaidė su LKL komandomis.

A.Gronskio auklėtiniai 50:106 pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“, 55:99 – Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“, 60:84 – Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, 75:88 – „Dzūkijai“ ir 73:107 bei 84:104 – Prienų krepšininkams.

„Mums labai pasisekė, kad turėjome galimybę susigrumti su LKL klubais. Pasitikrinome jėgas su labiau patyrusiais, gudresniais varžovais. Labiau kreipėme dėmesį į tai, kaip vaikinai aikštėje reaguoja į tam tikras sudėtingesnes, stresines situacijas ir esu labai patenkintas, ką jiems tai sekėsi“, – sakė A.Gronskis.

„Žalgirį-2“ papildė „Žalgirio-3“, dalyvaujančio Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionate, žaidėjai Radvilas Kneižys, Titas Sargiūnas, Liutauras Lelevičius, Ugnius Jaruševičius ir Gytis Nemeikša.

Atjaunėjo ir „Neptūnas-Akvaservis“, kurio vairas patikėtas buvusiam Lietuvos rinktinės krepšininkui Simonui Serapinui.

Uostamiesčio komanda atsisveikino su 38-erių Vytautu Šarakausku. „Neptūną-Akvaservis“ papildė 16-mečiai Aringas Brazauskas ir Kristupas Keinys, 17-metis Mintautas Mockus, 18-metis Justas Maceikis, ilgalaikes sutartis pasirašė 17-metis Gabrielius Mažeika ir 19-metis Gediminas Leščiauskas.

Turės savo salę

NKL debiutuos Vilkaviškio „Perlas“, tačiau šioje ekipoje nėra vieno iš šio miesto ar rajono kilusio krepšininko.

Vilkaviškio garbą gins pasvalietis Šarūnas Valunta, kauniečiai Martynas Linkevičius, Julius Liesis ir Laurynas Miknevičius, vilniečiai Mantas Šerkšnas ir Ignas Bilinskas, šiaulietis Kristupas Lukošius, marijampoliečiai Domantas Senda, Paulius Gvazdaitis, Aurimas Birgelis ir Matas Dabulevičius bei druskininkietis Povilas Gaidys.

„Mūsų tikslas – aštuntukas, o svajonė – kad Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ žaistų LKL, o mes liktume NKL ir būtume dublerių komanda“, – teigė Vilkaviškio krepšinio klubo prezidentas Rokas Šlivinskas.

Šiemet Vilkaviškyje bus atidaryta rekonstruota sporto salė, kurioje tilps daugiau nei 750 žiūrovų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių