Lemiamą mūšį pasitinkantis Šaras: pasimokėme iš to, ko nepadarėme ankstesnėse rungtynėse

  • Teksto dydis:

Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ pasitinka lemiamas ketvirtfinalio rungtynes su Sankt Peterburgo „Zenit“, o treneris iš Lietuvos iš savo auklėtinių tikisi pozityvaus atsako aikštėje.

„Pasitinkame penktąjį mačą ir atėjo laikas viską, ką turime, palikti aikštelėje, – sakė Jasikevičius. – Pasimokėme iš to, ko nepadarėme (ankstesnėse rungtynėse) ir tikiu, kad mano žaidėjai supranta, jog reikės žaisti kiečiau, su daugiau disciplinos bei aiškiomis idėjomis.“

„Mums liko vienerios rungtynės ir pastaruosius 8 mėnesius dirbome, kad turėtume namų aikštės pranašumą. Turime stengtis žaisti gerą krepšinį. Manau, kad šioje serijoje dar nesužaidėme labai gerų nė vienerių pilnų rungtynių.

Tikiuosi, jog viskas susiklostys gerai. Mums reikės žinoti, kurias vietas atakuoti ir kaip tai daryti. Po keturių susitikimų jau turime žinoti, kur galime rizikuoti ir kur ne“, – pridėjo „Barcos“ strategas.

Jasikevičius taip pat sakė, kad lemiamose rungtynėse bus itin svarbus ir kovingumo faktorius.

„Turėsime kautis dėl kiekvieno kamuolio ir centimetro. Jeigu varžovas atkovoja 14 kamuolių daugiau, manau, kad tuomet nėra atliekamas maksimumas. Reikės kontroliuoti dalykus, kuriuos galime kontroliuoti.

Gynyboje atrodėme neblogai, tačiau turėsime būti dar geresni penktajame mače. Taip pat turėsime užbaigti atakas puolime – atakuoti ties baudos aikštele ir nesitikėti teisėjų švilpukų, nes atkrintamosiose minkštų pražangų nebūna.

Mūsų dvitaškių pataikymo procentas yra ganėtinai žemas ir mes atliekame per mažai tritaškių. Taigi, turėsime pasitempti šiuose aspektuose ir žaisti dar geriau gynyboje“, – užbaigė Jasikevičius.

Lemiama „Barcelonos“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ dvikova vyks antradienį 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių