D. Adomaitis: situacija – mūsų pačių rankose

Gruodžio 9 dieną (trečiadienį) 19 val. „Švyturio“ arenoje Klaipėdos „Neptūno“ laukia itin svarbi Europos taurės turnyro dvikova su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipa. Pergalė „Neptūnui“ atvertų kelius į kitą turnyro etapą.

Klaipėdiečiai Europos taurės turnyre jau yra iškovoję 5 pergales, tačiau taip jau susiklostė situacija, kad tai dar negarantuoja kelialapio į kitą etapą.

„Šios rungtynės mums šį sezoną kol kas yra pačios svarbiausios. Situacija – mūsų pačių rankose. Mūsų tikslas – pergalė. Apie jokį kitą planą negalvojame“, – pabrėžė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

„Neptūno“ krepšininkai lapkričio 4 dieną Rusijoje „Nižnij Novgorod“ komandos atstovus nugalėjo 82:78. „Nižnij Novgorod“ krepšininkai į Klaipėdą atvyksta revanšo, tačiau klaipėdiečiai savo namų arenoje, gausiai palaikomi savų sirgalių, pergalės atiduoti nė neketina.

„Priešininkai jau yra užsitikrinę vietą kitame etape, todėl jie nejaus jokio psichologinio spaudimo. Be to, jie atvyks labai norėdami pasiekti revanšą. Prieš rungtynes net negaliu pasakyti, ar mes, ar jie yra favoritai. Manau, kad galimybės laimėti yra 50 ir 50 procentų. Ieškosime silpnų varžovų vietų, sprendimų, kad iškovotume pergalę.

Varžovai mėgsta labai greitą krepšinį. Jų netradicinė aukšta sudėtis, todėl mūsų centrams reikės padirbėti. Tai ambicinga komanda, kur žaidžia keli Latvijos bei Rusijos rinktinių žaidėjai“, – apie varžovus kalbėjo treneris.

Pasak „Neptūno“ komandos aukštaūgio Vytauto Šarakausko, dėl pergalės teks paplušėti iš peties.

„Baimės tikrai nejaučiame. Privalome dar labiau susikaupti, atiduoti dar daugiau energijos, visiškai negailėti jėgų“, – pabrėžė V. Šarakauskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių