D. Adomaitis atskleidė rinktinės planus: R. Šiškauskas bus asistentas

Ramūnas Šiškauskas bus vienas iš trijų Dainiaus Adomaičio asistentų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje. Tai paaiškėjo pirmadienį specialiai surengtoje spaudos konferencijoje.

Asistentais taip pat bus Benas Matkevičius ir Mindaugas Brazys, o fizinio rengimo trenerio pareigas užims Sigitas Kavaliauskas.

„Pagrindinis dalykas, kad su šiais žmonėmis reikės ne tik dirbti, bet ir turėti visišką pasitikėjimą vienas kitu. Ne tik apie patį krepšinį, bet ir gyvenime, nes čempionatai – trumpas laiko tarpas. Darbui rinktinėje turi atsiduoti visas kolektyvas ir būti pasiruošę viskam. Tai buvo aktualu“, – sakė D. Adomaitis.

„Ramūnas yra vienas iš tų žmonių (kuriais pasitikiu), – tęsė D. Adomaitis. – Žinote jo profesionalumą, požiūrį į darbą. Jo rungtynių patirtis yra neįkainojama. Mindaugas su Benu yra asistentai, kurie labai gerai išmano savo darbą ir varžovų bei savo žaidimo analizę. Sigitas – vienas geriausių specialistų Lietuvoje.“

R. Šiškauskas pripažino, kad pasiūlymas prisidėti prie rinktinės trenerių štabo jam buvo netikėtas. Juolab, kad ankstesnės treniravimo patirties jis neturi.

„Turėjau laiko apsvarstyti šį pasiūlymą. Džiaugiuosi gavęs Dainiaus pasitikėjimą, – sakė R. Šiškauskas. – Patirtis kažkur turi prasidėti. Aišku, tai žingsnis labai aukštas, bet stengsiuosi padėti kuo galiu.“

Anot D. Adomaičio, R. Šiškauskui pirmiausia bus patikėtas bendravimas su rinktinės kandidatais.

„Svarbi jo vaidmens detalė – bendravimas su žaidėjais, ypač tais kurie rungtyniauja NBA ir ne Lietuvoje, kuriuos reikia aplankyti ir sužinoti, kaip sekasi. Vienas dalykas yra kalbėti telefonu, o kitas dalykas – kai kalbi tiesiogiai“, – sakė D. Adomaitis.

Lietuvos rinktinės trenerių štabe bus du „Neptūno“ treneriai – M. Brazys yra D. Adomaičio asistentas ir Klaipėdoje. Anot stratego, abiejų jų sutartys su uostamiesčio ekipa baigia galioti šią vasarą, todėl tai sunkumų darbui nesudarys.

Paklaustas, kokie žaidėjai šį sezoną jį maloniai stebina, D. Adomaitis išskyrė dviejų krepšininkų pavardes.

„Smagu stebėti Mariaus Grigonio žaidimą. Matosi, kad pernai metų patekimas į rinktinę jam davė didžiulį pasitikėjimą. Kitas žmogus – Gediminas Orelikas, kuris puikiai rungtyniauja Turkijoje“, – sakė D. Adomaitis.

Pasiruošimą Europos čempionatui Lietuvos rinktinė pradės liepos 21-ąją Palangoje. Ten bus sportuojama iki rugpjūčio 3 dienos. Nuo rugpjūčio 7 iki 28 dienos bus stovyklaujama Kaune, o į Europos čempionatą išvykstama rugpjūčio 29 dieną.

Rinktinė iki Europos čempionato sužais devynerias draugiškas rungtynes Lietuvoje, Latvijoje ir Prancūzijoje. Pasirengimas bus baigtas rugpjūčio 25-ąją maču Vilniuje su Belgijos rinktine.

Draugiškos rungtynės:

Rugpjūčio 4 d., Klaipėda: Lietuva – Lenkija
Rugpjūčio 5 d., Klaipėda: Lietuva – Gruzija arba Latvija
Rugpjūčio 9 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva – Kroatija
Rugpjūčio 10 d., Orleane (Prancūzija): Lietuva – Prancūzija
Rugpjūčio 15 d., Kaune: Lietuva – Prancūzija
Rugpjūčio 18 d., Rygoje (Latvija): Lietuva – Rumunija
Rugpjūčio 19 d., Rygoje (Latvija): Lietuva – Latvija
Rugpjūčio 23 d. Šiauliuose, Lietuva – Islandija
Rugpjūčio 25 d., Vilniuje: Lietuva – Belgija

2017 metų Europos čempionatas vyks keturiose šalyse. Lietuvos rinktinė žais B grupėje Izraelyje, kur jos varžovais bus šeimininkų, o taip pat Italijos, Vokietijos, Ukrainos ir Gruzijos rinktinės.

Čempionatą Lietuvos rinktinė pradės rugpjūčio 31-ąją rungtynėmis su Gruzijos komanda. Šis mačas prasidės 18.30 val. 

Rugsėjo 2-osios kova su Izraeliu Lietuvos laiku vyks 21.30 val., o rugsėjo 3-iosios mačas su italais numatomas 18.30 val.

Rugsėjo 5-ąją su Ukraina Lietuvos rinktinė žais 15.45 val., o kitą dieną su vokiečiais – valanda anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VANGA

VANGA portretas
"Smagu", kad CSKA istikimas zmogus bus Lietuvos rinktines asistentu! Visi prisimenate,kai Zalgirio arenoje zaide Zalgiris su CSKA IR UZ KA PASAKE SIRGS "MUSU" ASISTENTAS? Taigi taigi kaipgis...o kai zais Letuva-Rusija? Ar orientacija jau pasikeite?

a

a portretas
adomaitis kaip krepsininkas buvo grybas,be pasitikejimo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių