Trakuose prasidėjo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas

  • Teksto dydis:

175 baidarių ir kanojų irkluotojai pradėjo Liepos 1-3 d. Trakuose vyksiančiame čempionate iš viso bus išdalinta 35 medalių komplektai. Šalies pirmenybėse kovojama ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje, kuri startuos rugpjūčio 4-7 d. Kanadoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Penktadienį išdalinta 11 medalių komplektų 500 m distancijose.

Didžiausia intriga laukė dviviečių baidarių rungtyje, kur vyko kova ne tik dėl aukso medalio, bet ir dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Lietuvos čempionais tapo ir vietą rinktinėje užsitikrino Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Nugalėtojai distanciją įveikė per 1 min. 32,829 sek. ir artimiausius persekiotojus Rio de Žaneiro olimpinius prizininkus Aurimą Lanką ir Edviną Ramanauską aplenkė 2,594 sek.

„Pergalė nebuvo lengva, nes konkurentai – aukšto lygio, tituluoti sportininkai. Stojant į startą esame visada nusiteikę, kad reiks dirbti visu pajėgumu. Su Andrejumi jau įrodėm pasaulio taurės varžybose, kad esame stiprus duetas ir viename iš etapų buvome labai arti medalių. Tikėjome savo jėgomis ir Lietuvos čempionate“, – sakė Tokijo olimpinių žaidynių dalyvis M.Maldonis.

„Esam patenkinti pasiektu rezultatu. Pavyko gan greitai įveikti nuotolį, nors irklavome prieš vėją. Dar prieš startą nusiteikėme stipriai dirbti, atidavėme visas jėgas ir iškovojome pergalę. Esame gan geros sportinės formos, pasiekti optimalią šiek tiek trukdo nedidelės sveikatos problemos. Bet jas įveiksime iki pasaulio čempionato“, – tvirtino A.Olijnikas.

Dviviečių kanojų varžybose užtikrintą pergalę iškovojo ir vietą rinktinėje užsitikrino Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Daugkartiniai šalies čempionai distanciją įveikė per 1 min. 49,807 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau negu 4 sek.

„Buvo labai sunku, nes pūtė mums pats nepalankiausias vėjas. Mes abu iš dešinės pusės irkluojam, o pūtė kairys stiprus vėjas, todėl reikėjo vairuoti nuo starto iki pat finišo. Vairuojant pristabdoma valtis ir reikia atiduoti daug daugiau jėgų. Ko gero, pirmą kartą mano karjeroje toks vėjas buvo. Gerai, kad vėjas netikėtai užklupo Lietuvos, o ne pasaulio čempionate. Tokie sunkumai užgrūdina ir suteikia patirties, kaip su jais susidoroti“, – sakė V.Korobovas.

Keturviečių baidarių varžybas laimėjo ir kelialapį į pasaulio čempionatą užsitikrino Ignas Navakauskas, Arturas Seja, Mindaugas ir Simonas Maldoniai. Čempionai distanciją įveikė per 1 min. 25,214 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė net 7 sek.

Keturviečių kanojų rungtį laimėjo Andrius Jančiukovičius, Denisas Kovaliovas, Artūras Golovač ir Ignas Serafinas, distanciją įveikė per 1 min. 48,138 sek.

Dar vieną aukso medalį A.Jančiukovičius laimėjo vienviečių kanojų distancijoje (1 min. 56,901 sek.). Vienviečių baidarių distancijoje Lietuvos čempionato auksą laimėjo Viktoras Čaplinskij (1 min. 46,255 sek.).

Moterų varžybose net tris aukso medalius iškovojo baidarininkė Kotryna Glemžaitė. Ji buvo nepralenkiama vienviečių rungtyje, o dviviečių nuotolį laimėjo kartu su porininke Rasa Vaičikonyte. Keturviečių kanojų varžybose triumfavo K.Glemžaitė, R.Vaičikonytė, Ema Milašiūtė ir Liucija Railaitė.

Du aukso apdovanojimus pelnė kanojininkė Gabrielė Čerepokaitė, laimėjusi vienviečių ir su porininke Marija Markevičiūte dviviečių varžybas.

Šeštadienį Trakuose baidarininkai ir kanojininkai varžysis 1000 m distancijoje, o sekmadienį medalius išsidalins 200 m nuotolyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių