Teniso aikštyne – taiklūs Kauno medikų kirčiai

Kauno medikai moka valdyti ne tik medicinos instrumentus, bet ir teniso raketes. Tradiciniame Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento teniso taurės turnyre jėgas išbandė per dvi dešimtys dalyvių.

Spėjo iš Kinijos

Domeikavos teniso aikštyne vykusiose varžybose sėkmė šypsojosi debiutantams. Vyrų vienetų rungtyje geriausias buvo Dainius Paulauskas. Šis ortopedas finale 6:3, 7:5 po atkaklios kovos įveikė LSMU Kauno klinikų chirurgą, profesorių Mindaugą Kiudelį, o tas atsigriebė vyrų dvejetų varžybose, kur poroje su Rimtautu Gudu užėmė pirmąją vietą. Beje, R.Gudas į turnyro kovas pasinėrė vos spėjęs grįžti iš tolimosios Kinijos, kur padėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei.

Mače dėl trečiosios vietos itin atkakliame mūšyje estetinės chirurgijos specialistas Martynas Norkus 7:6, 7:6 pranoko vaikų endokrinologą Robertą Kemežį. Be to, M.Norkus duete su Valdu Dobilu užėmė antrąją vietą dvejetų varžybose. Jose bronza atiteko R.Kemežiui ir Giedriui Pilipavičiui, aplenkusiems ketvirtoje pozicijoje likusius Joną Andriuškevičių ir Antaną Šatą bei penktoje – D.Paulauską ir Henriką Leviną.

Startavo ir ispanas

Iš viso vyrų vienetų varžybose dalyvavo 12 žaidėjų, tarp jų ir Lietuvoje gyvenantis ispanas Carlosas Viscasillas. Tiesa, svečiui Fortūna nenusišypsojo. Jis pralaimėjo visus tris turnyro mačus ir liko paskutinis.

Komentuodamas varžybų rezultatus Chirurgų taurės iniciatorius ir steigėjas  J.Andriuškevičius pasidžiaugė, jog jau septintus metus gyvuojantis renginys ne tik domina senbuvius, bet ir pritraukia naujokų.

"Galbūt ne visada pavyksta surinkti visus stipriausius, gerokai skiriasi ir dalyvių amžius bei fizinės galimybės, tačiau sportiniai rezultatai čia ir nėra patys svarbiausi. Juk visiems smagu susitikti su kolegomis, aktyviai praleisti laisvalaikį, gauti energijos ir geros nuotaikos mūsų nelengvam darbui", – kalbėjo J.Andriuškevičius.

Žvelgia į ateitį

Apžvelgdamas moterų varžybas, turnyro vyriausiasis teisėjas Tomas Bardauskas pabrėžė, jog netikėtumų būta ir čia. Pirmą sykį nugalėtoja tapo debiutantė Julija Borkytė. Ši jaunoji kardiologė finale 6:4, 6:4 pranoko šeimos gydytoją Loretą Ruzgienę. Trečiąją poziciją užėmė kardiologė Emilija Sakavičiūtė, mažajame finale 6:1, 6:0 įveikusi Nomedą Basevičienę.

Dvejetų rungtyje čempionės taurę taip pat kėlė J.Borkytė kartu su kardiologe Olivija Gustiene. Antrąją vietą užėmė šeiminis duetas – Asta Gudienė su dukra Agne Gudaite. Trečioje pozicijoje finišavo L.Ruzgienė ir Giedrė Bakšytė.

Pasak varžybų organizatoriaus J.Andriuškevičiaus, nors šiemet dalyvių nelepino orai, didelių sunkumų neiškilo: dalį mačų tenisininkai žaidė lauko aikštyne, dalį – uždaruose kortuose.

"Per turnyro uždarymą su kolegomis visi vieningai sutarėme, kad mūsų graži tradicija turi tęstis. Kitąmet į aikštę žada žengti ir dabartinis Kauno krašto chirurgų draugijos prezidentas Linas Venclauskas. Tad neabejoju, kad sulauksime ne tik 8-ojo, bet ir jubiliejinio – 10-ojo – bei tolesnių turnyrų", – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių