R.Meilutytė: „Malonu, kai galiu anglams papasakoti apie Lietuvą“

Olimpinį aukso medalį iš Londono žaidynių į Lietuvą parvežusi plaukikė Rūta Meilutytė pabrėžė, kad neketina keisti pilietybės, nors gyvena, mokosi ir treniruojasi Anglijoje.

Vilniaus rotušės aikštėje jauniausią mūsų šalies visų laikų olimpietę pasitiko keliatūkstantinė minia. R.Meilutytę pasveikino ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, papuošusi plaukikę ąžuolo lapų vainiku.

p>"Lietuva užsiaugino naują labai talentingų sportininkų kartą", – sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentės dekretu R.Meilutytei, kaip ir olimpinį bronzos medalį iškovojusiam imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui, bus įteikti valstybiniai apdovanojimai: kaunietei – ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro didysis kryžius, vilniečiui – ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžius.

"Kad tiek žmonių palaiko mane, man pati didžiausia garbė. Visiems labai dėkoju", – per sutikimo iškilmes kalbėjo jaunoji plaukimo žvaigždė.

– Rūta, kaip vertinai savo šansus prieš olimpiadą?

– Stengiausi apie jokius šansus negalvoti. Tenorėjau pagerinti asmeninį rezultatą, įsitikinti, kad žengiu į priekį, kažką padariau geriau negu praėjusiais metais.

– Kodėl nedalyvavai 200 m plaukimo krūtine rungtyje?

– Šiemet buvau susitelkusi 100 m distancijai. Kitąmet galbūt pabandysiu plaukti 200 m.

– Kokios mintys užplūdo pirmiausia, kai paaiškėjo, kad tapai olimpine čempione?

– Gal kokias dvi dienas negalėjau atsigauti. Ir dabar vis dar sunku patikėti. Atrodo, kad tai buvo sapnas.

– Vokietijos televizijos ZDF atstovai pareiškė, kad Lietuvai dėl R.Meilutytės gali kilti problemų dėl dopingo kontrolės. Ką manai apie tai?

– Visada atsiranda žmonių, kurie be įrodymų kuria faktus. Plaukikus labai dažnai tikrina. Mane patikrino prieš varžybas ir po jų. Jeigu būčiau vartojus dopingą, jau būtumėte sužinoję.

– Buvai jauniausia olimpiados plaukikė. Kaip su tavimi elgėsi vyresnės konkurentės?

– Prieš startus nėra laiko pabendrauti. Tiesiog pasisveikindavome. Visos buvo labai draugiškos. Net keista, kad ir amerikietės mane pasveikino.

– Ar stebėjai kitų Lietuvos olimpiečių startus?

– Kiek tik buvo galimybių, palaikėme visus – boksininkus, dziudo kovotojus, gimnastus. Ne į visas varžybas pavyko gauti bilietų, tuomet žiūrėjome per televizorių. Buvome kaip šeima.

– Kokie tavo ateities planai, išskyrus sportą?

– Manau, visi gyvenimiški norai bus įgyvendinami po karjeros. Šiuo metu svarbiausia – mokslai ir plaukimas.

– Tau daug dėmesio skiria ne vien žiniasklaida, bet ir politikai. Ar tai dar nenuvargino?

– Ne. Juk nedaug laiko praėjo po pergalės, maždaug savaitė. Nenuobodu, kai būna smagūs interviu. Malonu, kai galiu Anglijos žurnalistams papasakoti apie Lietuvą.

– Kiek laiko praleisi Lietuvoje?

– Maždaug mėnesį. Noriu atsipalaiduoti, atsitraukti nuo sporto ir daugiau pabūti su draugais, šeima. Didelių planų kol kas neturiu. Gal prie jūros nuvažiuosiu.

– Kada tavo artimiausi startai?

– Šiemet lapkritį vyks Europos čempionatas 25 m baseine, o gruodį – pasaulio pirmenybės.

– Pasaulio žurnalistai sugalvojo tau pravardžių: prancūzai vadino varle, kinai – žiogu, lietuviai – auksine mergaite, undine. Kuri iš jų tau labiausiai patiko?

– Aš pati dar negirdėjau nė vienos savo pravardės. Vadinkite mane Rūta ir bus gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių