Olimpinio medalio iš Paryžiaus teks luktelėti

Olimpietės Ieva Adomavičiūtė ir Kamilė Kralikaitė daugiau nei pusę Paryžiaus žaidynių finalo distancijos irklavo prizininkių greičiu, tačiau galiausiai pritrūko jėgų.

Finišavo penktos

Vakar Paryžiaus žaidynių moterų pavienių dviviečių valčių finale I. Adomavičiūtė ir K. Kralikaitė po 500 ir 1 000 m buvo trečios, tačiau 1 500 m ribą kirto ketvirtos ir galiausiai finišavo penktos (7 min. 05,34 sek.).

Lietuvės pralaimėjo lemiamas lenktynes Nyderlandų (6 min. 58,67 sek.), Rumunijos (7 min. 02,97 sek.), Australijos (7 min. 03,54 sek.), JAV (7 min. 05,34 sek.) irkluotojoms ir aplenkė tik graikes (7 min. 13,30 sek.).

Domantas ir Dovydas Stankūnai varžėsi pavienių dviviečių valčių B finale dėl 7–12 vietų. Lietuvių rezultatas – 6 min. 25,94 sek. ir aštunta vieta.

Po 500 m mūsiškiai buvo treti, 1 000 m – antri, 1 500 m – penkti, tačiau paskutinę 500 m atkarpą galingai spurtavo. Sparčiau irklavo tik Naujosios Zelandijos įgula (6 min. 24,55 sek.).

Broliai dvyniai Stankūnai namo grįš su diplomais – olimpinėse žaidynėse prizinės yra 1–8 vietos.

Pristabdė olandai

Vyrų trijulių krepšinio (3 prieš 3) turnyre tris iš eilės rungtynes laimėjusi Lietuvos rinktinė (Evaldas Džiaugys, Aurelijus Pukelis, Gintautas Matulis ir Šarūnas Vingelis) turi galimybių praverti duris į kitą varžybų etapą.

Mūsiškiai 21:12 nugalėjo lenkus, 20:18 – amerikiečius, o vakar 21:16 – kinus, tačiau 18:19 nusileido olandams.

Rytoj – paskutinis mačas grupėje su serbais. Iškart į pusfinalį pateks 1–2 vietas užėmusios ekipos, 3-6 – į ketvirtfinalį, o dviem žaidynės bus baigtos.

Savo olimpinį žygį užbaigė paplūdimio tinklininkės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė.

Lietuvės, E grupėje pralaimėjusios olandėms (0:2) ir brazilėms (0:2), vakar neprilygo ir japonėms (0:2).

Įsižaidė: Lietuvos vyrų trijulių krepšinio komanda iškovojo tris pergales iš eilės, tarp nugalėtų varžovų – JAV atstovai. K. Štreimikio  ir V. Dranginio / LTOK nuotr.

Sustabdė trauma

Į „Stade de France“ stadioną žengė lengvaatlečiai. Pirmoji iš mūsiškių startavo šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

Atrankos varžybų kvalifikacinis normatyvas buvo 197 cm. Kojos traumą patyrusios Airinės rezultatas – 188 cm.

Normatyvo neįvykdė nė viena atletė, tad finalo tryliktukas sudarytas pagal pasiektus rezultatus. Aukščiausiai – po 195 cm – iššoko ukrainietės Jaroslava Magučich ir Irina Geraščenko, australės Eleanora Patterson ir Nicola Olyslagers, vokietė Christina Honsel ir uzbekė Safina Sadulajeva.

Vakar vakare taip pat jėgas išmėgino trišuolininkės Diana Zagainova ir Dovilė Kilty, disko metikė Ieva Gumbs, bėgikė Gabija Galvydytė (800 m).

Kitą savaitę arenoje pasirodys disko metikai Mykolas Alekna, Martynas Alekna ir Andrius Gudžius, ieties metikai Edis Matusevičius ir Liveta Jasiūnaitė, bėgikė Modesta Justė Morauskaitė (400 m).

„Metų pradžioje tikėjomės, kad komanda bus šiek tiek gausesnė, bet tai nebuvo užsibrėžtas tikslas. Nėra ištvermės rungčių – sportinio ėjimo ir maratono – atstovų, dėl to labai gaila. Tačiau, palyginti su Rio de Žaneiro ar Tokijo žaidynėmis, atranka ir normatyvai pasikeitė. Pavyzdžiui, reitingų sistema. Reikia dalyvauti aukšto rango varžybose, o dauguma mūsų sportininkų jų stokoja. Reitingų taškai vienodi Afrikos, Azijos, Europos čempionatuose, nors konkurencijos lygiai – skirtingi, – kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Vis dėlto vienuolika atletų – daug, džiaugiamės dideliu rungčių spektru. Mane labiausiai džiugina sportininkai, kurie per svarbiausius metų startus pasiekia geriausius savo rezultatus. To linkiu visiems mūsų olimpiečiams.“

Trauma: šuolininkei į aukštį A. Palšytei per varžybas prireikė medikų pagalbos – iš stadiono buvo išvežta į ligoninę ištirti. K. Štreimikio  ir V. Dranginio / LTOK nuotr.

Skambus Kotrynos akordas

Lietuvos plaukikų rinktinės pasirodymą Paryžiuje pakiliai užbaigė Kotryna Teterevkova.

Šiame Paryžiaus baseine sudėtinga vertinti rezultatus, tad labiausiai tenkina vieta.

22-ejų vilnietė 200 m plaukimo krūtine finale buvo penkta (2 min. 23,75 sek.).

Tokią pat poziciją užėmė ir Danas Rapšys (200 m laisvuoju stiliumi). Kiti mūsiškiai, tarp jų ir Rūta Meilutytė, iš kurios tikėtasi medalio, į savo rungčių finalus nepateko.

„Pirmiausia pagalvojau: koks gi rezultatas, jei penkta vieta? Jis buvo prastesnis, nei pusfinalyje, bet šiame baseine sudėtinga vertinti rezultatus, tad labiausiai tenkina vieta“, – sakė K. Teterevkova.

Trenerių Ray Looze'o ir Michailo Romanovskio auklėtinė aplenkė dukart olimpinę ir devyniskart pasaulio čempionę amerikietę Lilly King (2 min. 29,91 sek. – aštunta vieta), su kuria kartu treniruojasi Indianos universiteto komandoje.

Pabaigtuvės: K. Teterevkova aplenkė tituluotąją treniruočių kolegę amerikietę L. King. K. Štreimikio  ir V. Dranginio / LTOK nuotr.

„Ji labai stipri, darbšti, man neleido ilsėtis, nes treneris liepdavo laikytis su Lilly“, – apie JAV plaukimo legendą kalbėjo K. Teterevkova.

Olimpine čempione tapo amerikietė Kate Douglass (2 min. 19,24 sek.), sidabrą pelnė Tokijo žaidynių čempionė Tatjana Smith iš Pietų Afrikos Respublikos (2 min. 19,60 sek.), bronzą – pasaulio čempionė olandė Tes Schouten (2 min. 21,05 sek.).

Kotrynos užimta penkta vieta – antras geriausias mūsų šalies plaukikių rezultatas olimpinėse plaukimo varžybose per Nepriklausomos Lietuvos istoriją (2012 m. Londone čempione tapo R. Meilutytė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Apsieisim ir be medalių. Kad tik Landsbergis taptų eurokomisaru.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių