Lietuviai buriuos Atlanto pakrantėje

  • Teksto dydis:

Nepaisant pasiruošimą Tokijo žaidynėms apsunkinusios COVID-19 pandemijos, olimpietis buriuotojas Juozas Bernotas išmėgins jėgas Europos "RS:X" burlenčių čempionate.

"Per pirmą karantiną visas mano inventorius buvo įstrigęs Ispanijoje. Teko ilgai laukti, kol galėsime jį parsivežti. Tuomet beveik visą laiką iki šiol praleidome namuose, kur, deja, neturime gerų sąlygų ruoštis tokioms varžyboms, kaip Europos čempionatas, o jis – lyg naujo pasiruošimo atskaitos taškas", – teigė kaunietis.

Varžybos iki lapkričio 28-osios vyks Vilamoroje (Portugalija), Atlanto vandenyno pakrantėje, kur, pasak J.Bernoto, iššūkiu gali tapti ne tik permainingas vėjas, bet ir didelės bangos bei potvynių ir atoslūgių sukeltos srovės.

Į Europos čempionatą užsiregistravo 44 vyrai ir 31 moteris. Tarp dalyvių bus ir kitas Lietuvos buriuotojas – kaunietis Rokas Didrikas.

Varžybos vyks Atlanto pakrantėje, kur iššūkiu gali tapti permainingas vėjas, didelės bangos, potvynių ir atoslūgių sukeltos srovės.

Portugalijoje atvirose erdvėse vykstantys sporto renginiai nėra uždrausti, tačiau varžybų organizatoriai, siekdami užtikrinti sportininkų saugumą, turėjo gauti specialius leidimus ir garantuoti, kad visi laikysis specialių taisyklių. Jachtklubo teritorijoje ir visose patalpose būtina dėvėti veido kaukes, rekomenduojama užtikrinti bent 2 m atstumą tarp dalyvių, visi sportiniai susitikimai vyksta lauke.

J.Bernotas jau dėlioja naują pasiruošimo olimpinėms žaidynėms planą, kurio imsis pasibaigus Europos čempionatui.

"Sportuosiu namuose, taip pat planuojame treniruočių stovyklas šiltesniuose kraštuose. Kaip pavyks įgyvendinti sumanymus, priklausys nuo daugelio veiksnių, taip pat ir nuo COVID-19 situacijos pasaulyje", – teigė J.Bernotas.

Kelialapį į Tokijo olimpiadą J.Bernotas iškovojo pernai Italijoje įvykusiame pasaulio čempionate.

Kaunietis per savo karjerą dalyvavo 2012-ųjų Londono (12 vieta) ir 2016-ųjų Rio de Žaneiro (25 vieta) žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trener

Trener portretas
Šiltesniuose kraštuose leliukas sieks medaliu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių