J. Mačiulis svajoja apie Tokiją, tačiau nėra tikras dėl savo karjeros likimo

  • Teksto dydis:

Kitąmet krepšininkui Jonui Mačiuliui sukaks 36-eri, bet jis vis tiek sieks patekti į Lietuvos rinktinę ir žaisti Tokijo olimpinėse žaidynėse. Jos puolėjui būtų jau ketvirtosios karjeroje. Tiesa, šalies krepšininkams bilietas į Tokiją dar nėra garantuotas – jį išsikovoti reikės atrankos turnyre, kuris 2021-ųjų birželio pabaigoje vyks Kaune.

Jonui ne itin palanku, kad Tokijo žaidynės ir atrankos turnyras dėl koronaviruso pandemijos nukelti į 2021 metus. 35-erių veteranas susidurs su nemaža konkurencija. Į nacionalinę komandą užimti lengvojo puolėjo poziciją taip pat pretenduoja Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis. Jei Lietuvos pilietybė bus suteikta Kanados piliečiui Ignui Brazdeikiui, šis taip pat sieks patekti į rinktinę. Visi jie yra gerokai jaunesni už Joną.

Tiesa, šiuo metu apie olimpines žaidynes Jonas negalvoja. Kartu su žmona Agne ir trimis dukterimis karantiną leidžia savo name Karmėlavoje ir laukia žinių iš Graikijos, kur šį sezoną atstovavo Atėnų AEK klubui. Nors galimybių, kad šios šalies čempionatas bus pratęstas, nėra daug, oficialiai jis nėra nutrauktas.

Bet kokiu atveju lietuviui dar būtinai reikės grįžti į Atėnus, nes ten dviem dukterims reikia pabaigti mokslo metus. Be to, Mačiuliai Graikijos sostinėje paliko daugybę savo daiktų. Sužinoję apie kovo viduryje nutraukiamus skrydžius į norėdami spėti sugrįžti į Lietuvą, spėjo pasiimti tik keletą lagaminų.

Krepšininkas iš esmės patenkintas šiuo sezonu. Jo nekamavo net smulkios traumos, puolėjas sužaidė daugiausiai rungtynių iš visų AEK žaidėjų – 36. J. Mačiulis buvo antras klube pagal rezultatyvumą, atkovotus, perimtus kamuolius.

Atėnų klubas netikėtai iškovojo Graikijos taurę, rikiavosi antroje vietoje šios šalies pirmenybėse, pateko į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalį ir galėjo žengti dar toliau, bet šis, kaip ir visi kiti Europos turnyrai, buvo sustabdytas. Ar kitą sezoną lietuvis vėl apsivilks AEK aprangą – nežinia. Sutartis greitai baigsis.

„Dabar nuo mūsų, krepšininkų, beveik niekas nepriklauso. Tiesiog reikia laukti, kada baigsis ta pandemija. Akivaizdu, kad daugelio Europos klubų biudžetai smarkiai mažės. Nežinau, kiek dar metų profesionaliai sportuosiu. Anksčiau turėjau tikslą sužaisti olimpinėse žaidynėse, o paskui galbūt svarstyti apie karjeros pabaigą. O dabar viskas gali keistis.

Jei man joks klubas kitam sezonui nieko nepasiūlys arba ta sutartis manęs netenkins, reikės mąstyti, ką daryti. Žinoma, noriu dar žaisti ir dalyvauti žaidynėse. O kaip bus, taip bus. Aš kaip visada atiduosiu šimtą procentų jėgų, dėsiu visas pastangas, o treneriai jau spręs, ar aš tinkamas rinktinei. Būdamas veteranas maksimaliai laikausi sportinio režimo, skiriu daug dėmesio mitybai, kad galėčiau rungtyniauti ilgiau“, – kalbėdamas žurnalui „Olimpinės Panorama“ svarstė ilgametis rinktinės narys.

Kai J. Mačiulis grįžo į Lietuvą ir užsidarė namie, jam kilo mintis padaryti ką nors gera žmonėms, laukiantiems pagalbos. Norėdamas sužinoti, kam reikia padėti, ėmė naršyti internete ir ten rado informacijos, kad pandemijos metu savanoriauja jo geras pažįstamas, buvęs Lietuvos rinktinės komunikacijos vadovas, krepšinio komentatorius, Šaulių sąjungos narys Linas Kunigėlis. Jonas susisiekė su juo.

Paaiškėjo, kad reikia savanorių, kurie išvežiotų maistą į namus senjorams, telefonu konsultuotų negaluojančius žmones.

Tada J. Mačiulis prisijungė prie visuomeninės iniciatyvos „Stiprūs kartu“. Krepšininkas kartu su kitais savanoriais Kaune vežiojo maistą probleminėms šeimoms, kurių vaikai lanko vaikų dienos centrus. Jonas pasiryžęs ir toliau savanoriauti, jeigu jo pagalbos kažkam prireiks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių