„4 Nations Cup“ turnyro starte lietuviai nugalėjo italus

  • Teksto dydis:

Lietuvos U-16 ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo tarptautinį „4 Nations Cup“ turnyrą Kaune.

 

 

Pirmąją turnyro dieną lietuviai dramatiškose rungtynėse 2:1 po baudinių serijos palaužė Italijos bendraamžius.

Rungtynes aktyviai pradėję lietuviai jau ketvirtąją rungtynių minutę įsiveržė į priekį. Komandos draugo atremtą metimą pataisė ir ritulį į vartus nukreipė Dovydas Norus (03:49, rez. perd. Darius Adakauskas).

Ilgai iniciatyvą rungtynėse laikiusiems lietuviams kėlinio pabaigoje teko nuryti karčią piliulę. Žaisdami daugumoje lietuviai leido pabėgti Josefui Prastui ir šis neatremiamu metimu nepaliko lietuvių vartininkui Kerniui Demitrijevui jokių vilčių (17:25, rez. perd. Mattia Lenta).

Antrajame kėlinyje vaizdas ant ledo buvo panašus – kėlinio pradžioje lietuviai spaudė savo varžovus, o antroje jo dalyje iniciatyvos jau ėmėsi italai. Visgi, tiek ir antrajame kėlinyje, tiek ir trečiajame kėlinyje abi komandos pasižymėti nesugebėjo ir ekipos žaidė pratęsimą.

Pratęsimo metu įvarčių pelnyta taip pat nebuvo, tad nugalėtojas paaiškėjo baudinių serijoje. Jos metu abi komandos atliko net po 9 metimus, kol galiausiai varžovui suklydus Viaceslavas Alfiorovas buvo tikslus ir atnešė lietuviams pirmąją pergalę turnyre.

Po pergalės U-16 rinktinės vyriausiojo trenerio poste debiutavęs Mauras Baltrukonis pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu ir pabrėžė, jog šiandien įveikta stipri varžovė, kuri buvo fiziškai stipresnė.

„Puikios rungtynės, vaikai labai stengėsi, jiems tai kainavo daug jėgų, bet jie parodė charakterį, atidavė viską. Buvo ir traumų, emocijų, bet vaikai šaunuoliai. Jų pergalė neabejotinai yra pelnyta, o mūsų varžovai tikrai buvo aukšto lygio. Italai buvo fiziškai stipresni, bet mūsų vaikai tikrai puikiai atidirbo“, - po rungtynių kalbėjo rinktinės treneris.

Rinktinės debiutantas ir vienintelio lietuvių įvarčio autorius Dovydas Norus po rungtynių džiaugėsi galimybe būtų šioje naujai suburtoje rinktinėje ir pabrėžė, jog rinktinės nariai norėjo įrodyti, jog jie nėra prastesni už savo varžovus.

„Labai džiaugiuosi tiek už save, tiek ir už visą komandą. Emocijos tik pačios geriausios, mums visiems tai pirmas kartas žaidžiant už rinktinę, esame nauja rinktinė ir po rungtynių esame labai laimingi. Prieš rungtynes tikrai jaudinomės, o kiekvienam jaudulio lygis jautėsi skirtingai. Mums labai padėjo tai, kad treneris prieš rungtynes nuramino, pasakė, jog esame nauja komanda ir turime parodyti, ką galime. Su komanda pakalbėjome ir norėjome įrodyti, jog galime daugiau nei mano mūsų varžovai“, - kalbėjo Šveicarijoje tobulėjantis ledo ritulininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių