Iš Žemaitijos kauniečiai grįžta ne tuščiomis

„Šios pergalės nusipelnėme šimtu procentų. Antros rungtynės iš eilės anksti praleidžiame įvartį, bet ir vėl tinkamai sureagavome“, - džiaugėsi Rokas Garastas. Jo treniruojamas „Kauno Žalgiris“ Gargžduose net 5:1 pranoko vietos „Bangą“ ir pakilo į antrąją futbolo „Optibet“ A lygos poziciją.

Rungtynės kauniečiams prasidėjo kiek netikėtai – jau 9-ąją min. juos nuginklavo buvęs žalgirietis, dabar vilkintis „Bangos“ marškinėliais, Simonas Urbys. Į šaltą dušą svečiai atsakė brazilo Renato Matoso įvarčiu 17 min., po jo tėvynainio Michaelo Thuique perdavimo. Prieš pat pertrauką kauniečius į priekį išvedė Philipas Otele, kamuolį į tuščius vartus nukreipęs po gražios kombinacijos.

Po pertraukos situacija ženkliai nesikeitė – Roko Garasto auklėtiniai ir toliau diktavo savo sąlygas, o „Bangos“ ekipa neleistinai klydo netoli savo vartų, o tai jiems kainavo dar tris įvarčius – antrame kėlinyje svečių persvarą savo įvarčiais įtvirtino Michaelas Thuique bei dubliu pasižymėjęs Deividas Šešplaukis.

„Žaidimą kontroliavome taip, kaip ir norėjome. Įmušus keletą įvarčių atsirado daugiau veiksmų laisvės“, - teigė R. Garastas.

Treneris negailėjo pagyrų M. Thuique, dukart asistavusiam

„Su kiekvienomis rungtynėmis jis jaučiasi vis geriau, neveltui pasižymi naudingais veiksmais, bet ateityje jis gali duoti dar daugiau naudos“, - sakė R. Garastas.

„Bangos“ treneris Tomas Tamošauskas buvo kur kas prastesnės nuotaikos.

„Įspūdžiai nekokie, gėda tiek komandai, tiek man. Pačios rungtynės prasidėjo gana gerai, įmušėme ir galėjome pasižymėti dar kartą. Kas vyko po 60-osios min. negaliu net apibūdinti žodžiais. Taip vaikiškai vartininkui ir gynėjams klysti negalima“, - sakė vairininkas.

„Kauno Žalgiris“ po 9 turų turi 19 taškų ir žengia antras, „Banga“ su 9 taškais po 8 rungtynių yra 7-ta. Savo taškų kraitį kauniečiai galės padidinti jau kitą savaitę, kai išvykoje susitiks su vienu A lygos autsaiderių Kėdainių „Nevėžiu“. Gargždiškiai taip pat turi neblogą progą pataisyti reputaciją, nes vėl žais savo aikštėje ir egzaminuos turnyro lentelės kaimynus Vilniaus „Riterius“.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisA lygaBanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių