Vengrijos čempionams nusileidę žalgiriečiai: pasipriešinome garbingai

„Rezultatas didokas, atrodo, kad dominavo viena komanda,bet iš tiesu rungtynės buvo atkaklios“, - sakė Vladimiras Čeburinas. Jo treniruojamas Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos atrankos turnyro antrajame etape garbingai kovojo, bet atsakomajame mače namuose 1:3 nusileido žinomam Vengrijos klubui Budapešto „Ferensvaroš“.

„Viena klaida, kontrataka ir varžovas įmušė. Kitas epizodas, kai kamuolys nesuprantamu būdu prariedėjo tarp kojų. Bet negaliu kaltinti vaikinų, kurie stengėsi, momentais spaudė priešininkus ir pasirodė garbingai“, - sakė treneris.

Šeimininkai didžiąją susitikimo dalį dominavo aikšteje, bet praleido po kontratakų. Pirmą sykį varžovai pasižymėjo prieš pat pertrauką, greitame išpuolyje pasinaudoję kiekybiniu pranašumu.

Antrasis kėlinys klostėsi panašiai 72 min. svečiai dar kartą nubaudė vilniečius kontrataka. Po eilinio kampinio „Žalgiris“ nesuspėjo sugrįžti į gynybą ir atsidūręs vienas prieš vartininką R. Mmaee iš arti pasiuntė kamuolį į vartus. Dvikovos pabaigoje „Žalgiriui“ pagaliau pavyko pasižymėti – po kampinio galva tiksliai smūgiavo D. Diaw. Tačiau vos po minutės „Ferencvaros“ surengė greitą ataką ir įveikęs „Žalgirio“ gynybą įmušė R. Makas – 1:3.

„Mūsų tikslas buvo laimėti, o ne pralaimėti garbingai. Su šiuo varžovu, kurį jau neblogai pažinojome, viskas buvo įmanoma, bet nepasisekė. Gavome gerą pamoką ir judėsime toliau“, - teigė V. Čeburinas.

„Žalgiris“ pasitraukė iš Čempionų lygos ir toliau rungtyniaus UEFA Europos lygoje. Trečiajame atrankos etape žalgiriečiai susitiks su „Mura“ (Slovėnija) ir „Ludogorets“ (Bulgarija) poroje pralaimėjusia komanda.

Pirmas rungtynes vilniečiai žais svečiuose rugpjūčio 5 d., antrąsias – namuose rugpjūčio 12-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių