Vilniaus „Žalgirį“ gali papildyti brazilas

Vilniaus „Žalgirio“ treniruotėse šią savaitę pluša į peržiūrą atvykęs legionierius iš Brazilijos – Eltonas.

Sekmadienio naktį į Lietuvą atskridęs atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas prie žalgiriečių treniruočių prisijungė jau pirmadienį bei bando įrodyti vyriausiajam treneriui Valdui Dambrauskui, kad gali sustiprinti komandą.

„Ruošiamės galimiems pokyčiams sudėtyje, nes jeigu Jurijus Kendyšas liktų BATE klube, Eltonas jį galėtų pakeisti. Šis futbolininkas žaidė nebloguose Brazilijos klubuose, o pastaruoju metu rungtyniavo Rumunijoje kartu su Deividu Matulevičiumi, tad turime nemažai informacijos apie jį. Nusprendėme suteikti jam šansą įrodyti savo vertę, o kol nėra aiški Jurijaus ateitis, Eltonas su mumis treniruosis ir galbūt net pasirodys draugiškose rungtynėse Estijoje.

Kol kas sunku apsakyti pirmą įspūdį, nes jis neseniai atskrido į Lietuvą, jam dar reikia priprasti ir prie naujos vietos, ir prie dirbtinos dangos, ant kurios dar niekada nėra žaidęs. Tačiau spėjome pastebėti, kad jis gerai valdo kamuolį, yra drausmingas ir puikiai supranta žaidimą. Visgi, išvadas darysime tik po draugiškų rungtynių“, – sakė žalgiriečių strategas V. Dambrauskas.

Brazilijoje gimęs futbolininkas savo karjerą pradėjo gimtojoje šalyje, o nuo 2013 metų nusprendė atsikąsti legionieriaus duonos ir išvyko rungtyniauti į Rumuniją. Iki 2015 metų jis kartu su buvusiu žalgiriečiu Deividu Matulevičiumi atstovavo „Pandurii“ ekipai, o praėjusio sezono pabaigą praleido pirmą kartą į aukščiausią šalies divizioną patekusiame „Voluntari“ klube.

Per 47-erias „Pandurii“ ekipoje sužaistas rungtynes Eltonas pelnė 4 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių