Šansų estams nesuteikęs „Žalgiris“ – kitame Europos lygos etape

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai labai solidžiai ketvirtadienio vakarą namuose pradėjo UEFA Europos lygos kampaniją. Pirmojo atrankos etapo akistatoje Aliaksejaus Bagos auklėtiniai namuose 2:0 pranoko „Paide Linnameeskond“ klubą iš Estijos.

Šiemet Europos taurių akistatos žaidžiamos iš vienerių rungtynių, tad LFF stadione triumfavę vilniečiai iš karto žengė į kitą etapą.

Įvarčius šeimininkams įmušė Andrija Kaludžerovičius ir Liviu Antalis, o trečią vietą Estijos čempionate šiuo metu užimantys varžovai kiek rimčiau vilniečių vartams grasinti sugebėjo tik rungtynių pabaigoje.

Futbolo šventė Vilniuje prasidėjo nemažu akibrokštu. Prieš pat dvikovą LFF stadione dingo elektra, tad šviesas po kelių minučių pavyko įjungti tik pasitelkus atsarginį elektros generatorių.

Nors rungtynės pagal UEFA nurodymus dėl pandemijos vyko be žiūrovų, ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai susibūrė už stadiono – ten buvo įrengti suoleliai ir didelis ekranas, per kurį rodomas mačas. Žalių dūmų petardos matėsi, o tradicinės skanduotės puikiai girdėjosi ir stadione.

Mačo favoritais laikyti vilniečiai nuo pat pirmųjų minučių įsitvirtino Pakruojo dydžio miestelio komandos aikštės pusėje ir tvirtai perėmė iniciatyvą.

Pirmojo įvarčio laukti taip pat ilgai nereikėjo. Jau 8-ąją minutę Saulius Mikoliūnas pagirtinai sukovojo dešiniajame krašte, perdavė kamuolį Liviu Antaliui, o šis nieko nelaukdamas pasiuntė jį į baudos aikštelę. Andrija Kaludžerovičius aplenkė gynėjus ir galingu smūgiu išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

„Žalgirio“ dominavimas tęsėsi netgi ir įgijus persvarą. 32-ąją minutę vilniečių graži kombinacija baigėsi jau A.Kaludžerovičiaus perdavimu L.Antaliui ir rumunas pranašumą padvigubino.

Neturėdami ką prarasti, antrajame kėlinyje estai pabandė žaisti drąsiau ir kur kas dažniau lankėsi vilniečių aikštės pusėje, bet rimtesnio pavojaus prie Martino Berkoveco vartų svečiams sukurti nepavyko.

Tuo tarpu „Žalgiris“ atakavo rečiau nei pirmajame kėlinyje, bet kiekvienas aštresnis išpuolis baigdavosi pavojingai. 53-ąją minutę puikią galimybę vėjais paleido A.Kaludžerovičius.

68-ąją minutę serbas jau sugebėjo pasiųsti kamuolį į vartus, bet rungtynių arbitras užfiksavo nuošalę.

Mačo pabaigoje estai atkuto ir turėjo keletą neblogų progų, bet vilniečių nuotaikų nesugadino – „Žalgiris“ po metų pertraukos vėl peržengė pirmą Europos lygos atrankos barjerą.

Pernai sostinės ekipą iš kovos eliminavo Budapešto „Honved“.

„Žalgiris“ – „Paide“ 2:0 8' [1:0] Andrija Kaludžerovičius 32' [2:0] Liviu Antalis

„Žalgiris“ (4-2-3-1): Martinas Berkovecas; Donovanas Slijngardas, Nemanja Ljubisavljevičius, Ivanas Tatomirovičius; Saulius Mikoliūnas; Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas; Huho Videmontas, Karlo Kamenaras; Liviu Antalis; Andrija Kaludžerovičius.

„Paide“ (4-3-3): Mairas Toomas; Karlas Moolas, Kristjanas Peltas, Martinas Kase, Josephas Saliste; Sergejus Mošnikovas, Sanderis, Sinilaidas, Andre Frolovas; Edgaras Turas, Henri Anieras, Siimas Lucas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne visai

ne visai portretas
Buvo suteikęs progų estams "Žalgiris". Ir ne vieną. Laimei, kad viskas gerai baigėsi. Bet apskritai tai dominavo žaliai balti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių