Pralaimėta Latvijos čempionams – „Liepajos“ futbolininkams

Klaipėdos „Atlanto“ komanda Latvijoje žaidė kontrolines rungtynes su šios šalies čempionais, tačiau nesėkmingai naująjį sezoną pradėjusiais Liepojos „Liepajos“ futbolininkais.

88-ąją min. pasiekę antrąjį įvartį, latviai išplėšė pergalę 2:1. Abu kartus (pirmąjį kartą 47-ąją min.) klaipėdiečių vartininką nuginklavo 28-erių Edgaras Gauračas. Rezultatą 80-ąją min. buvo išlyginęs po traumos pasveikęs Evaldas Razulis.

Susitikimą klaipėdiečiai pradėjo beveik pajėgiausios sudėties. Nežaidė tik sunkiai traumuoti Marius Papšys ir Andrius Bartkus. Į Latvijos pajūrį net iš Maskvos atskubėjo nacionalinėje rinktinėje debiutavę Markas Beneta ir Ovidijus Verbickas. Tiesa, pastarąjį Konstantinas Sarsanija pakeitė vos spėjusį suprakaituoti – 20-ąją min.

Iki pertraukos Lietuvos bronzos medalininkai turėjo iniciatyvą, sukūrė 2-3 šimtaprocentines progas. Ypač įsiminė M.Benetos slalomas tarp varžovų žaidėjų į šeimininkų baudos aikštelę, tačiau jo reidas neatnešė vaisių.

Nenorėjo likti skolingi ir Liepojos futbolininkai, kurie stengiasi reabilituotis prieš savuosius sirgalius, nes Latvijos čempionate po pirmųjų dviejų turų jie turi vos 1 tašką. Pavojingiausią šeimininkų ataką atrėmė klaipėdiečių vartininkas Povilas Valinčius.

Po pertraukos Klaipėdos ekipoje buvo pakeisti visi žaidėjai. Tarp kitų „Atlanto“ žaidėjų buvo ir trys naujokai – jaunasis klaipėdietis Neilas Urba, Ivanas Maksimovas iš Maskvos ir futbolininkas iš Prancūzijos.

Antrasis kėlinys prasidėjo nesėkmingai – po standartinės situacijos – baudos smūgio 47-ąją min. įvartį pasiekė E.Gauračas.

Baigiantis rungtynėms graži lietuvių kombinacija baigėsi įspūdingu E.Razulio įvarčiu į viršutinį vartų kampą – 1:1.

Tačiau likus žaisti dvi minutes latviai surengė greitą ir rezultatyvią kontrataką, kurios nesugebėjo sustabdyti klaipėdiečių gynėjai.

„Kontrolinėmis rungtynėmis su Liepojos komanda esu labai patenkintas, jos buvo labai reikalingos, kad neprarastume ritmo, – tvirtino K.Sarsanija. – Žaidėme prieš stiprų varžovą. Aikštėje vyko tikra kova. Varžovai susitikimą pradėję pajėgiausios sudėties ir po pertrauktos pakeitė vos keletą žaidėjų. Todėl galiu spręsti, kad jie siekė žūtbūt laimėti.“

„Atlantas“ Lietuvos čempionate kitas rungtynes žais šeštadienį – 13 val. Klaipėdoje priims Kauno „Žalgirį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių