Pirmoje „Atlanto“ treniruotėje – daug nematytų veidų

Tarp į pirmąsias „Atlanto“ pratybas naujaisiais metais susirinkusių žaidėjų – vos vienas kitas 2016-aisiais rungtyniavo uostamiesčio vienuolikėje.

Antradienio treniruotėje iš pernykštės ekipos buvo vos aštuoni žaidėjai: kapitonas Andrius Bartkus, Rokas Gedminas, Domantas Šimkus, Justas Raziūnas, Donatas Kazlauskas, Vincentas Šarkauskas ir Dovydas Norvilas.

Vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija ypač džiaugėsi po sunkios ligos visiškai pasveikusiu ir į komandą grįžusiu D.Norvilu.

Du rusai – Maksimas Maksimovas ir Olegas Dmitrijevas nespėjo atvykti iš namų, o Vytas Gašpuitis išvyko laimės ieškoti į Rusijos aukščiausios lygos „Rostovo“ klubą. K.Sarsanija nežada paglostyti pavėlavusiųjų – abiem rusams bus skirtos baudos.

Į „Atlantą“ po metų Prancūzijoje grįžo gynėjas Ričardas Šveikauskas.

Tarp naujokų buvo ir keletas futbolo mėgėjams gerai pažįstamų veidų – Arminas Vaskela, Robertas Freidgeimas, Simonas Juška, Mindaugas Bagužis, vartininkas Deividas Mikelionis.

Dar laukiama „Utenyje“ žaidusio ukrainiečio puolėjo Jurijaus Vereščiako.

Anot K.Sarsanijos, pirmosios – įžanginės treniruotės bus tarsi apšilimas prieš sunkiąsias stovyklas Kipre.

„Iki sezono pradžios numatytos trys stovyklos. Pirmoji Klaipėdoje vyks iki sausio 19 dienos, – planais dalijosi strategas. – Per šį laikotarpį sužaisime dvejas kontrolines rungtynes: 14 d. Rygoje su „Riga“, 19 d. Marijampolėje su „Sūduva“. 23 d. išskrisime į pirmąją treniruočių stovyklą Kipre. Tą pačią dieną sužaisime su Konstancos „Viitorul“ klubu iš Rumunijos, kurį treniruoja šios šalies legendinis futbolininkas George Hagi. Dar žaisime su dviem lenkų komandomis – Gdynės „Arka“ ir Kielcės „Korona“ bei serbų vicečempionu – Belgrado „Partizan“. Vasario 6 d. grįšime į Klaipėdą. Po keturių dienų išvyksime į antrąją dešimties dienų stovyklą ten pat. Žaisime su Serbijos čempionais – Belgrado „Crvena zvezda“ futbolininkais. Po keturių dienų susitiksime su Dasakio Achnos „Ethnikos Achna“ klubu iš Kipro, kurį treniruoja lietuvis Valdas Ivanauskas. Vasario 18 d. kausimės su Rusijos aukščiausios lygos Jekaterinburgo „Ural“ vienuolike.“

Pasak K.Sarsanijos, klaipėdiečiai „Atlantą“ galės pamatyti vasario paskutinėmis dienomis, kai uostamiesčio vienuolikė žais kontrolines rungtynes.

Paklaustas apie tikslus naujajame sezone, specialistas nieko naujo nepasakė: „Turime patekti į geriausių komandų trejetuką, sėkmingiau žaisti Europos lygos turnyre. O pirmasis tikslas – kovo 4 dieną Klaipėdoje vyksiančiose pirmosiose Lietuvos čempionato rungtynėse įveikti Vilniaus „Žalgirį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių