Kuklūs lietuviai sudrebino Čempionų lygą

„Tai pasiekimas ne tik klubui, bet ir visam Lietuvos futbolui“, - po atsakomosios akistatos su Suomijos čempionais pareiškė „Panevėžio“ vairininkas Stijnas Vrevenas. „Panevėžio“ futbolo klubas tęs UEFA Čempionų lygos atrankos varžybas. Lietuvos čempionai svečiuose pirmojo etapo atsakomosiose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su Helsinkio HJK komanda.

Bendru rezultatu panevėžiečiai nugalėjo 4:1 ir antrame antrankos etape susigrums su Balstogės „Jagiellonia“ futbolininkais. Pirmasis komandų susitikimas įvyks Panevėžyje.

Pirmasis kėlinys buvo klampus, komandos labai retai kūrė grėsmingas situacijas. Pirmasis atakavo Robertas Mazanis – jo spirtą kamuolį sugavo vartininkas Jesse Ostas.

Pirmasis HJK komandos smūgis į vartų plotą virto įvarčiu. Po perdavimo iš kairiojo krašto 38-ąją minutę galva pasižymėjo Lee Erwinas.

45-oji minutė buvo įsimintina: Ernestas Veliulis perėmė kamuolį, su juo prabėgo pusę aikštės bei pelnė įspūdingą įvartį.

Suomijos ekipa kėlinio viduryje buvo kiek perėmusi iniciatyvą, vėliau darbo turėjo Emilis Timburas, atrėmęs tolimą šūvį. Kitoje aikštės pusėje „Panevėžys“ pabėgo į labai grėsmingą kontrataką – Lucaso de Vegos bei po keitimo pasirodžiusio Noelio Mbo smūgius nuslopino oponentų vartininkas.

„Labai didžiuojuosi komanda, štabu ir klubu. Tai yra didžiausias pasiekimas „Panevėžio“ klubo istorijoje. Burtuose gavome sudėtingiausią varžovą, tad niekas iš mūsų nieko nesitikėjo, bet matėte, kad namuose laimėjome 3:0. Žaidėme labai geras rungtynes, pelnytai žengėme į kitą etapą. Tai – fantastiška diena kiekvienam mūsų. Tai buvo geriausia proga parodyti savo sugebėjimus. Visi žino, kad išgyvename sudėtingą sezoną lygoje. Buvo pakilimų ir nuopuolių. Tokios dvejos tarptautinės  rungtynės – geriausia motyvacija mums“, - kalbėjo Stijnas Vrevenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių