R.Garastas: turime visi pasižiūrėti į veidrodį

„Mūsų košmaras tęsiasi. Niekaip nesugebame įrodyti savo pranašumo įvarčiais“, - atsiduso Rokas Garastas. Jo treniruojami „Kauno Žalgirio“ futbolininkai miesto derbyje 1:3 nusileido „Hegelmann“ ekipai ir nusmuko į 8-ąją Lietuvos futbolo A lygos poziciją.

„Optibet A lygos“ 10-ajame ture Andriaus Skerlos diriguojamas „Hegelmann“ į priekį įsiveržė jau 4 min. Žalgirietis Divine'as Naah baudos aikštelėje sužaidė ranka ir teisėjas skyrė 11 m baudinį. Jį užtikrintai realizavo Vilius Armanavičius, įsirašęs jau trečiąjį įvartį šiame sezone.

„Hegelmann“ toliau kėlė pavojų varžovų vartams ir 25 minutę padvigubino pranašumą. Standartinėje situacijoje Hugo Figueredo atliko tolimą perdavimą į baudos aikštelę nuo šoninės linijos, o kamuolys nepalietė nė vieno futbolininko ir įskriejo į vartų tolimąjį kampą.

„Žalgiriečiai“ nenuleido rankų ir turėjo galimybių sušvelninti rezultatą. 33 minutę arti įvarčio buvo traumą patyrusį Shermarą Martina pakeitęs Edvinas Kloniūnas, bet jo smūgį iš kelių metrų atrėmė vartininkas.

Antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai turėjo dvigubą progą įmušti. Iš pradžių Ignas Plūkas puikiai atrėmė Michaelo Thuique smūgį galva, o pakartotinį puolėjo bandymą vartininkas ir gynėjas Tzlilas Nehemya bendromis pastangomis blokavo.

Tuo tarpu „Hegelmann“ savo progų nesiruošė švaistyti ir 54 minutę pavertė rezultatą triuškinamu. Po Klaudijaus Upsto perdavimo iš krašto Lazaras Sajčičius pasinaudojo varžovų neapdairumu ir smūgiu iš arti nuginklavo D. Mikelionį.

64 min. "Hegelmann" liko žaisti mažumoje, nes už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas Samuelis Odeoyibo. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Atrodė, kad žalgiriečių viltys atgijo. Vis dėlto M. Thuique sukirto kamuolį į skersinį ir praleido idealų šansą. Po kelių minučių M. Thuique pavyko reabilituotis ir kampinio situacijoje jis pelnė įvartį iš arti. Nors „Kauno Žalgiris“ spaudė varžovus iki susitikimo pabaigos, bet rezultato sušvelninti nepavyko.

„Hegelmann“ (21 tšk.) po pergalės įsitvirtino antroje vietoje, o ketvirtą kartą iš eilės nelaimėjęs „Kauno Žalgiris“ (9 tšk.) turi tenkintis aštunta vieta.

„Net ir atsilikinėdami 0:3 galėjo rungtynes išgelbėti, bet vėl nesugebėjome realizuoti gausybės progų. Tai psichologiniai dalykai. Turime pasižiūrėti į veidrodį ir kritiškai įvertinti savo darbą“, - sakė R.Garastas.

„Buvome fantastinė komanda, sukūrėme daug daugiau progų ir pelnytai laimėjome“, - kalbėjo jo kolega iš „Hegelmann“ ekipos Andrius Skerla.


Šiame straipsnyje: HegelmannKauno ŽalgirisA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kas tas hegelman - vokieciu komanda? Na tikrai negi nera lietuvisku pavadinimu. Dar tegul pasivadina cask...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių