A lygos futbolininkai grįžta prie darbo

„Kažkam atostogos gal ir buvo, bet tik ne mums, treneriams“, – nukirto Rokas Garastas. Šio specialisto vadovaujamas „Kauno Žalgiris“ šiandien pradės ruoštis naujam sezonui. Nesnaudžia ir kiti Lietuvos futbolo A lygos klubai.

Lyderius išsaugojo

Bronzos medalius antrus metus iš eilės laimėję žalgiriečiai į pirmąsias treniruotes rinksis pasikeitusios sudėties.

Šią savaitę oficialiai pranešta apie atsisveikinimą su vidurio gynėju Rimvydu Sadausku. 25-erių kaunietis, žaliuosius marškinėlius vilkėjęs dvejus su puse metų, iš A lygos radarų nedings. Jis persikėlė į lygos naujoko „Šiaulių“ klubo stovyklą, kur dirbs su puikiai pažįstamu specialistu – buvusiu žalgiriečių treneriu Mindaugu Čepu.

Netekę perspektyvaus gynėjo, "Kauno Žalgirio" vadovai pratęsė sutartį su jo kolega Martynu Dapkumi. 28-erių Lietuvos rinktinės narys Kaune pradės jau ketvirtą sezoną.

Išlaikėme visus žaidėjus, kurių norėjome. Išvykusiesiems dairomės pamainos – juk norime A lygoje kilti dar aukščiau.

Kiek anksčiau sutartis su klubu taip pat pratęsė vienas geriausių A lygos vartininkų Deividas Mikelionis, sunkią traumą išsigydęs Lietuvos rinktinės saugas Gratas Sirgėdas, tos pačios pozcijos žaidėjai Linas Pilibaitis ir Karolis Šilkaitis.

Dar vienas saugas Deividas Šešplaukis, A lygoje per 68 mačus pelnęs 4 įvarčius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, persikėlė į „Šiaulių“ ekipą.

Treniruosis Lietuvoje

Sudie Kaunui ištarė ir keli legionieriai. 20-metis nigerietis Emmanuelis Davidas grįžo į Amagerio „Fremad“ klubą Danijoje, iš kurio buvo pasiskolintas dvejiems metams. Gynybos ramstis, 34-erių veteranas iš Prancūzijos Stevenas Thicot grįžo į tėvynę.

Pasak R.Garasto, tai toli gražu ne visos šią žiemą laukiančios klubo naujienos.

„Iš esmės išlaikėme visus, kurių norėjome. Išvykusiesiems dairomės pamainos – juk norime A lygoje kilti dar aukščiau. Dalis paieškų ir analizės darbo buvo atlikta jau praeito sezono pabaigoje, tad netrukus turėtume pamatyti pirmuosius naujokus, – pasakojo "Kauno Žalgirio" treneris.

Jo žodžiais, dėl pandemijos apribojimų žalgiriečiai neketina vykti į treniruočių stovyklas užsienyje – nebent trumpam nukeliaus pas kaimynus sužaisti kontrolinių rungtynių.

Legionierius: rezultatyviausias „Hegelmann“ vienuolikės žaidėjas N.Petkevičius karjerą tęs Belgijoje. Evaldo Šemioto nuotr.

Senbuvius keis naujokai

Kauno rajono klubas „Hegelmann“ – praeito A lygos sezono atradimas: finišavo naujokams itin aukštoje 5-oje pozicijoje. Šiemet Andriaus Skerlos auklėtiniai nusiteikę žengti dar vieną kitą žingsnį į priekį.

Pirmuosius parašus sutartyse su žaidėjais „Hegelmann“ vadovai suraitė dar pernai, pristatę naujokus iš Brazilijos – saugą Matheusą Marcondele'ę ir gynėją Hugo Figueredo, kuris ne vienus metus vilkėjo „Panevėžio“ ir Kauno „Stumbro“ marškinėlius. Gruodį pratęstos sutartys su 21-ų nigeriečiu Thompsonu Gavi, Klaudijumi Upstu, Ignu Plūku, Mantu Fridriku ir japonu Yukiyoshi Karashima.

Šią savaitę „Hegelmann“ oficialiai atsisveikino su kelerius metus ekipoje tobulėjusiais jaunais kėdainiečiais Jonu Supronu ir Ugniumi Lekečinsku.

Nuostoliai – skausmingi

Tarp didžiausių „Hegelmann“ nuostolių – atsisveikinimas su rezultatyviausiu klubo futbolininku Nauriu Petkevičiumi.

21-ų puolėjas sudomino Belgijos aukščiausios lygos "Royal Charleroi" klubą.

N.Petkevičiaus buvęs bendražygis „Hegelmann“ ekipoje ir Lietuvos jaunimo rinktinėje Vilius Armalas pakėlė sparnus į Graikiją. 21-ų vidurio gynėjas atstovaus antrosios lygos komandai „Kavala“.

Kitas „Hegelmann“ lyderis, 24-erių saugas iš Sakartvelo Levanavas Mačarašvilis persikėlė į Marijampolės „Sūduvą“.

Suvalkiečiams pastiprinimo tenka ieškoti, kai „Sūduvą“ paliko jos simboliu spėjęs tapti gynėjas bosnis Semiras Kerla ir saugas iš Ispanijos Nacho Casesas. Marijampolės klubas jau sukirto rankomis su pernai gerai užsirekomendavusiu puolėju Kule Mbombo ir Lietuvos rinktinės vartininku Tomu Švedkausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
O kur Kaune išauginti futbolininkai ? Ką veikia tą "Tauro" mokykla ir jos treneriai ? Kur atsakomybė už rezultatus ? Ar vaikai eina į treniruotes tik praleisti laisvalaijį ? O pirkti juodaodžius Afrikoje, kurie net 50 žiūrovų nesutraukia į rungtynes ir mokėti jiems pinigus iš miesto biudžeto yra absurdas. Ir pralaimėti kažkokiam Velso klubeliui 0:10 yra absurdas. Tuo K Žalgiris parodė, kad yra visiškų grybų kkubas. O toks Sadauskas per 6 sezonus A lygoje nepadarė jokios pažangos. Geriau eitu furą vairuoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių