LFF sutaupė, bet futbolo poreikiams reikia milijonų

  • Teksto dydis:

„Turbūt istoriniai metai, kai suvaldėme savo finansinius srautus“, – pabrėžė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius, komentuodamas šios organizacijos veiklos rezultatus.

Nauji viceprezidentai

Kaune surengtoje LFF konferencijoje buvo pristatytos 2022 m. veiklos ir biudžeto vykdymo, metinės finansinės ataskaitos, patvirtinti LFF įstatų pakeitimai, nauji organizacijos viceprezidentai.

LFF viceprezidentais tapo Remigijus Daugėla, Gintautas Mirauskas ir Diana Jonaitienė. Generalinės sekretorės pareigos patikėtos Ritai Bagdonienei.

„Noriu dirbti su kolegomis, kuriuos puikiai pažįstu ir visiškai pasitikiu“, – sakė E. Stankevičius.

R. Daugėla – Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos viceprezidentas, G. Mirauskas – Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas, D. Jonaitienė – LFF licencijavimo departamento vadybininkė, sporto kriterijų ekspertė. R. Bagdonienė vadovavo LFF futbolo vystymo departamentui.

Nuostolių nepatyrė

LFF vadovas informavo, kad 2022-uosius pavyko užbaigti pozityvios nuotaikos.

„Bendra sutaupyta suma – apie 1,2 mln. eurų. 500 tūkst. eurų – iš administracinių reikmių, 700 tūkst. – nepanaudotos projektinei veiklai skirtos lėšos, kurias perkeliame į šiuos metus“, – reziumavo E. Stankevičius.

Bendra sutaupyta suma – apie 1,2 mln. eurų. 500 tūkst. eurų – iš administracinių reikmių.

 

Pernai LFF planavo surinkti 13,2 mln. eurų biudžetą, rezultatas – 13,32 mln. eurų.

Iš jų beveik 11 mln. eurų sudarė Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) ir Europos futbolo federacijų sąjungos (UEFA) lėšos, daugiau kaip 581 tūkst. – iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, beveik 80 tūkst. – iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), 278,2 tūkst. – iš Kauno miesto savivaldybės, per 121 tūkst. – iš pasaulio futbolo čempionato bilietų ir TV transliacijų.

Kitos LFF pajamos (bilietai, parama, nuoma, baudos, mokesčiai už legionierius ir kt.) – 1 258 412 eurų.

Ar išgirs valstybė?

LFF prioritetinių siekių sąraše – toliau gerinti ir plėsti šalies futbolo infrastruktūrą, didinti sertifikuotų futbolo akademijų, kurių yra 30, finansavimą. Tikimasi svaresnės paramos iš valstybės.

E. Stankevičiaus teigimu, reikšmingą poveikį turėtų solidesnis NVŠ (neformaliojo vaikų švietimo) krepšelis – jeigu jis būtų bent 60 eurų (dabar yra 20 eurų) ir didėtų pagal sportuojančių vaikų amžiaus grupes.

„Futbolo akademijoms tai būtų didelė paspirtis, leistų finansiškai labiau motyvuoti savo specialistus, investuoti į bazes“, – svarstė LFF vadovas.

Tam pagal LFF skaičiavimą reikėtų apie 12–13 mln. eurų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To anonimas

To anonimas portretas
Tavo minima persona į a. ulvida neša, tad jam pofig.

rimantas klp

rimantas klp portretas
prie sviniaus tokio apsigimimo nebutu

marija taurage

marija taurage portretas
vazelino daugiau naudokite tik
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių