Lenkų nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir pagaliau žaidęs R. Lewandowskis

Penktadienį vakare buvo sužaistas dar vienas Europos futbolo čempionato D grupės mačas tarp Lenkijos ir Austrijos rinktinių. Abi komandos pirmajame ture buvo patyrusios pralaimėjimus, todėl šįkart jiems, norint pakovoti dėl atkrintamųjų, desperatiškai reikėjo pergalės.

Šis Europos čempionatas – ypač rezultatyvus, ne išimtis ir šios rungtynės. Jau devintąją minutę Austrijos rinktinės gynėjas Gernotas Trauneris pelnė pirmąjį įvartį.

Lenkai, kurių žvaigždė Robetas Lewandowskis rungtynes pradėjo ant atsarginių suolo, rezultatą išlygino 30-ąją minutę, kuomet jų puolėjas Krzysztofas Piatekas nuginklavo varžovų vartininką.

Besibaigiant kėliniui austrų lyderis Marcelis Sabitzeris turėjo progą dar kartą išvesti savo komandą į priekį, tačiau jo smūgis vartų nepasiekė ir galiausiai komandos išėjo ilsėtis rezultatui esant lygiam 1:1.

Įsibėgėjant antrajam kėliniui užvirė nuožmi kova, tačiau niekam išsiveržti nepavyko. Lenkai nusprendė nedvejoti ir į aikštę išleido savo lyderį Lewandowskį. Vis dėlto, įpusėjus kėliniui ne lenkai, o jų varžovai austrai džiaugėsi dar kartą išsiveržę į priekį. Šįkart pasižymėjo „Leipcig“ klubui atstovaujantis saugas Christophas Baumgartneris.

Tas pats Baumgartneris užkuria dar vieną puikią progą austrams, tačiau puikiai sužaidęs lenkų vartininkas Wojciechas Szczesny gelbsti savo komandą. Tačiau jau po dešimties minučių tas pats Szczesny griauna varžovą savo baudos aikštelėje ir užsidirba 11 metrų baudinį į savo vartus. Prie atžymos stojęs 35-erių Marko Arnautovičius neklysta ir kala paskutinę vinį į lenku karstą.

Rungtynėms einant į pabaigą lenkai niekaip negalėjo priartėti prie varžovų vartų, o austrai savo ruožtu atsakė gražiomis atakomis, bet rezultatas nesikeitė. Lenkų puolėjas Kamilis Grosickis dar turėjo progą švelninti rezultatą jau per pridėtą laiką, tačiau ir šįkart sėkmė šypsojosi austrams.

Tai buvo jau antras lenkų pralaimėjimas čempionate ir dabar jie susikomplikavo sau padėti – patekti į atkrintamąsias bus ypač sunku, žinant, kad sekantis jų varžovas – Prancūzija. Tuo tarpu austrai įsirašo pirmąją pergalę į savo sąskaitą. Trečiajame grupių ture jie kausis su Nyderlandais.

Lenkija 1 - 3 Austrija

    9' [0-1] Gernotas Trauneris

    30' [1-1] Krzysztofas Piatekas

    66' [1-2] Christophas Baumgartneris

    78' [1-3] Marko Arnautovičius (11 m. baudinys)

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vien bezdziones

vien bezdziones portretas
tik teisejai ir personalas dar biski

ziuriu francus su olandais

ziuriu francus su olandais portretas
tai kad cia nepanasu i europos cempionata-labiau i afrikos taure

T T T

T T T portretas
Ko norėti iš tautos,kuri reiškia profesiją!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių