Latvijos futbolą sudrebino lažybų skandalas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Latvijos futbolą sudrebino dar vienas lažybų skandalas.

Penktadienį Latvijos policija patvirtino, kad sulaikė aštuonis su Daugpilio “Daugava” klubu siejamus asmenis, įtariamus sutartų rungtynių organizavimu ir pasipelnymu iš nelegalių lažybų. Tyrimas buvo atliekamas drauge su UEFA pareigūnais.

Anot svetainės sportacentrs.com, tarp sulaikytujų yra “Daugava” vartininkas Aleksandras Vlasovas, anksčiau rinktinei atstovavęs puolėjas Jevgenijus Kosmačiovas, bei treneris iš Moldovos Ivanas Tabanovas. Pastarasis dalį šio sezono dirbo Tauragės “Tauro” komandoje.

Teigiama, kad įtarimai krenta dar bent dviems Latvijos Virsligos klubams.

Latvijos futbolo federacijos generalinis sekretorius Janis Mežeckis teigė, kad informacijos apie sutartas rungtynes gaudavo ir anksčiau, tačiau federacija neturėjo jokių teisinių svertų bausti sukčius. Dabar tai padaryta bendradarbiaujant su teisėsauga.

2009 metais Latvijos futbolo federacija Daugpilio “Dinaburg” klubą už sutartas rungtynes išmetė iš Virsligos, bet po metų jį pakeitė “Daugava” klubas.

Kai pernai UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose “Daugavą” 4:0 ir 7:1 sutriuškino švedų “Elfsborg”, Latvijos ekipos legionierius iš Nigerijos Stanley Ibe viešai pareiškė: “Mūsų komandoje vyksta nešvarūs dalykai”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių