Kauno futbolininkai finišavo pergalingai

Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipa debiutinį sezoną pirmojoje lygoje užbaigė garbingai. Naujokai tarp 15-os lygos ekipų užėmė 7-ąją vietą. Pakilti aukščiau turnyro lentelės vidurio kauniečiams padėjo spurtas finišo tiesiojoje.

„Hegelmann Litauen“ futbolininkai paskutiniame ture pergalių seriją pratęsė iki trijų. Atsisveikinimo su sezonu mače kauniečiai Nacionalinės futbolo akademijos stadione 2:0 įveikė Kretingos „Minijos“ kolektyvą. Nors rungtynės sudomino vos pusšimtį sirgalių, turnyrine prasme jos buvo principinės. Mat pergalės atveju, žemaičiai galutinėje rikiuotėje būtų šeimininkus aplenkę ir nustūmę į 8-ąją poziciją.

Lemtinga rungtynių atkarpa tapo pirmojo kėlinio pabaiga. Kauno klubo puolėjas Ugnius Lekečinskas 36-ąją min. uždirbo 11 m baudinį. Prie žymos stojęs ekipos kapitonas Benas Olencevičius šimtaprocentine proga pasinaudojo – 1:0. Dar po 8 min. U.Lekečinskas jau pats pats pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Svečiai mėgino kandžiotis, bet kauniečių vartus patikimai saugojo vartininkas Matas Lekečinskas ir gynėjai. „Hegelmann Litauen“ rungtynes baigė be vyriausiojo trenerio ant atsarginių suolelio – už „nekorektišką elgesį“ jam buvo parodyta raudona kortelė.

Pirmosios lygos nugalėtojais jau anksčiau buvo tapę Telšių "Džiugo“ futbolininkai. Jiems atiteko ir kelialapis į A lygą. Paskutiniame ture žemaičiai 1:2 nusileido Vilniaus „Žalgirio“ dublerių ekipai.

Sidabro medalius užsitikrino Gargždų „Banga“. Paskutiniame ture gargždiškiai išvykoje apgynė savo pozicijas akistatoje su Alytaus „Dainava“. Dzūkams, norint pasiekti antrąją vietą, buvo būtina pergalė, tačiau nervingose rungtynėse jie įvarčių neįmušė, nors ir nepraleido. Gargždiškių dar laukia pereinamosios rungtynės dėl kelialapio į A lygą su "Palangos" komanda. Trečiąją poziciją išplėšė "Vilniaus Vyčio" futbolininkai, paskutiniame ture prieš pat finalo švilpuką 1:0 įveikę „Šiaulių“ ekipą.


Šiame straipsnyje: 1 lygaLitauen Hegelmann

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių