Kaimynai varžysis dėl salės futbolo trofėjaus

  • Teksto dydis:

Spalio 12-ąją startuos Baltijos salės futbolo lygos varžybos, kuriose Lietuvai atstovaus „Kauno Žalgiris“ ir Jonavos „Vikingai“, Latvijai – Rygos RFS ir „Riga“ klubai.

Tądien Jonavos arenoje jėgas išmėgins „Kauno Žalgiris“ ir Rygos RFS, „Vikingai“ ir „Riga“, o 13 d. žalgiriečiai žais su „Riga“, jonaviečiai – su RFS ekipa.

„Dalyvauti čempionate planavo ir Estijos klubai, tačiau galiausiai atsisakė. Tačiau mačai su stipriausiomis Latvijos ekipomis taip pat puiki galimybė pasitikrinti jėgas tarptautinėje arenoje ir įvertinti, kaip progresuojame“, – sakė Lietuvos salės futbolo asociacijos prezidentas Darius Gurskis.

„Sveikintina iniciatyva, neabejoju, kad mūsų klubai pasisems naudingos patirties. Norime, kad prieš Europos čempionatą tobulėtų ir mūsų rinktinė, tad svarbu, kad jos žaidėjai, atstovaujantys pajėgiausiems šalies klubams, nestokotų aukšto lygio varžybų“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius.

2026-ųjų Europos salės futbolo čempionato finalo turnyrą rengs Lietuva ir Latvija, varžybos numatytos Kaune ir Rygoje.

Baltijos lygos nugalėtojai ir prizininkai turėtų paaiškėti 2025 m. sausio 24–26 d.

Pirmą kartą Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubai dėl Baltijos taurės varžėsi 2019-aisiais. Turnyre taip pat dalyvavo po vieną Rusijos ir Baltarusijos ekipą.

Trofėjų iškovojo tuometis Kauno „Vytis“ (dabar – „Kauno Žalgiris“), 4:0 sutriuškinęs Talino „Cosmos“, 4:1 – „Narva United“, 7:0 – Latvijos „RSU/BAO“ ir 4:2 įveikęs Sankt Peterburgo „Agio“. Geriausiu turnyro žaidėju buvo išrinktas Deividas Reimaris (šiuo metu atstovauja Gargždų klubui).

Lietuvos salės futbolo A lygos čempionate nuostolių kol kas nepatyrė trys komandos.

Po dvi pergales yra iškovojusios „Kauno Žalgirio“ ir „Gargždų pramogų“ ekipos, vieną dvikovą laimėjo Vilkaviškio „Bruklinas“.

Čempionų titulą ginantys Kauno futbolininkai 10:0 sutriuškino Mažeikių VIP ir 4:2 palaužė „Akmenės kraštą“. Gargždiškiai 4:1 nugalėjo „Kėdainius United“ ir 6:1 – Radviliškio atstovus. Vilkaviškio komanda 7:3 privertė kapituliuoti „Vikingus“.


Turnyro lentelė

1. „Kauno Žalgiris“  2  0  0  6

2. „Gargždų pramogos“  2  0  0  6

3. „Bruklinas“  1  0  0  3

4. VIP  1  0  1  3

5. „Vikingai“  1  0  1  3

6. „Radviliškis“  1  0  1  3

7. „Akmenės kraštas“  0  0  2  0

8. „Kėdainiai United“  0  0  1  0

9. „VGTU-Vilkai“  0  0  2  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių