Europos čempionatą lenkai baigė lygiosiomis su Prancūzija

  • Teksto dydis:

Antradienį Europos futbolo čempionate D grupėje susitiko dėl pirmos vietos kovojantys prancūzai ir lenkai, kuriems šios rungtynės buvo tik garbės reikalas, mat jie jau žinojo, jog iš turnyro po šio mačo pasitrauks.

Į aikštę sugrįžo nosį rungtynėse su austrais susilaužęs Prancūzijos kapitonas Kylianas Mbappe, na o kitoje aikštės pusėje visas 90 minučių sužaidė lenkų lyderis Robertas Lewandowskis.

Abu savo komandų lyderiai antrajame kėlinyje gavo progas mušti 11 metrų baudinius. Pirmąjį į savo vartus užsidirbo lenkas Jakubas Kiwioras, baudos aikštelėje kliudęs priešininko kojas. Baudinį mušęs Mbappe nepaliko jokių šansų lenkų vartininkui Lukaszui Skorupskiui ir įsirašė pirmąjį savo įvartį Europos čempionatų istorijoje.

Vėliau lenkų puolėjas Karolis Swiderskis yra griaunamas jau prancūzų baudos aikštelėje, tačiau teisėjas parodė, jog galima žaisti toliau. Praėjus minutei arbitras Marco Guida, sustabdęs rungtynes, išklausė ką jam turi pasakyti VAR teisėjas ir po perklausos italas parodė į 11 metrų žymę – prieš tai vykusiame epizode prancūzai gynėsi nelegaliai.

R. Lewandowskis stojo mušti baudinio, tačiau jo smūgį atrėmė prancūzų vartininkas. Vis dėlto, čia ir vėl gelbsti rungtynių teisėjas, kuris parodo, jog buvo fiksuotas pažeidimas ir lenkams leidžiama kartoti smūgį. Šįkart Lewandowskis neklysta, o jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkęs į virpstą įkrinta į vartus. Vartininkas Mike'as Maignanas neturi jokių šansų.

Rungtynės taip ir baigiasi ir lenkai sau įsirašo pirmąjį – garbės tašką, na o prancūzai su 5-iais taškais D grupėje lieka antri, į priekį užleisdami Nyderlandus nugalėjusius austrus.

Prancūzija 1 - 1 Lenkija

    56' [1-0] Kylianas Mbappe (11m. baudinys)
    79' [1-1] Robertas Lewandowskis (11m. baudinys)
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių