Dar vienas trofėjus: po baudinių dramos UEFA supertaurė – „Chelsea“ rankose

  • Teksto dydis:

Metų pradžioje atleistą Franką Lampardą pakeitęs Thomas Tuchelis toliau pildo Londono „Chelsea“ titulų kolekciją. Vokiečio kariauna laimėjo ir pirmąjį šio sezono trofėjų Europoje – UEFA Supertaurę.

„Chelsea“ pirmoji išsiveržė į priekį. 27 minutę Marcosas Alonso perdavė kamuolį į kraštą Kai Havertzui, šis – skersai į baudos aikštelę Hakimui Ziyechui ir marokiečiui liko tik pataikyti į vartus.

Vis dėlto finalas H.Ziyechui netrukus baigėsi. Patyręs skausmingą dešinės rankos traumą jis paliko aikštę ir komandos draugų žaidimą stebėjo tik nuo atsarginių suolo.

Išsaugoti pranašumo „Chelsea“ nepavyko. „Villarreal“ žaidėjai – prieš tai dusyk sudrebinę „Chelsea“ vartų konstrukciją – išlygino rezultatą 73 minutę. Boulaye Dia baudos aikštelėje padu atrito kamuolį Gerardui Moreno ir puolėjas šovė tiksliai į tolimąjį viršutinį vartų kampą.

Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas taip ir baigėsi – 1:1. Teko mušti 11 metrų baudinius. Prieš pat lemiamą seriją „Chelsea“ treneris Th.Tuchelis dar spėjo atlikti ir vartininko keitimą – vietoje Edouardo Mendy į vartus stojo Kepa Arrizabalaga.

Tai pasiteisino. Ispanas atrėmė du „Villarreal“ žaidėjų bandymus – Raulio Albiolio ir Aissos Mandi, o „Chelsea“ triumfavo baudinių serijoje 6:5. Londono ekipoje pasižymėti baudinių serijoje nepavyko vieninteliam K.Havertzui, mušusiam pirmajam.

Praėjusį sezoną „Chelsea“ laimėjo UEFA Čempionų lygą, finale 1:0 palaužusi „Manchester City“. „Villarreal“ džiaugėsi UEFA Europos lygos trofėjumi, finale po baudinių serijos nugalėjęs „Manchester United“.

UEFA supertaurės finalas buvo žaidžiamas Belfaste, Šiaurės Airijoje. Rungtynes stebėti galėjo 13 tūkst. žiūrovų (70 proc. visų vietų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių